Dominika Handzušová Kultúra

Preneste sa do tridsiatych rokov: Na radnici bude výstava histórie cyklistiky

Prehliadka historických bicyklov a dokumentov mala pred dvoma rokmi v Trnave veľký úspech. Občianske združenie Tyrnaviavelo sa rozhodlo na ňu nadviazať. Pozrite sa, čo ponúkne druhý ročník výstavy.

Ilustračný obrázok k článku Preneste sa do tridsiatych rokov: Na radnici bude výstava histórie cyklistiky
Zdroj: TASR

V Trnave si opäť budeme môcť pozrieť zaujímavosti z histórie cyklistiky. Vernisáž výstavy Cyklistika časov dávno minulých II. sa bude konať v piatok 13. marca o 16:30 hod. v kaplnke západného krídla radnice.

Lámala rekordy

Nadšenci a priatelia cyklistiky časov dávno minulých zo združenia Tyrnaviavelo nadväzujú na prvú, mimoriadne úspešnú výstavu historických bicyklov. Tá pritiahla na radnicu takmer tisíc návštevníkov. Tentoraz zamerali svoju pozornosť na trnavských výrobcov a predajcov bicyklov v 30. rokoch 20. storočia, na ich výrobky a históriu cyklistiky v Trnave.

Pripravili aj film

Atmosféru vernisáže doplní dobová hudba či exhibičné jazdy v štýlovom oblečení na historických bicykloch na okruhu od nádvoria radnice po Trojičné námestie. „Ak niekto vlastní pojazdný historický bicykel z predvojnových rokov a chcel by ho predviesť na verejnosti, radi ho medzi sebou privítame,“ hovorí organizátor výstavy Robert Jalovec.

„Pre milovníkov histórie a cyklistiky sme pripravili pri príležitosti otvorenia výstavy aj premietanie dokumentárneho filmu o tom, ako sa kedysi vyrábali bicykle. Všetkých záujemcov srdečne pozývame,“ dodáva Jalovec.

Výstava bude otvorená do 23. apríla, každý utorok a štvrtok od 10:00 hod. do 12:00 hod. a od 14:00 hod. do 17:00 hod. a v nedeľu od 14:00 hod. do 18:00 hod. Ako to vyzeralo na prvom ročníku výstavy si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Aktuálne prebieha v západnom krídle radnice výstava Textilné kráľovstvo.

Výstava historických bicyklov na radnici 2013
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM