Dominika Handzušová Krimi

Pri nehode úradoval alkohol za volantom: Mladá žena (20) prišla o vodičák!

Mladá vodička (20) nárazom z nepozornosti poškodila niekoľko áut. Pri nehode sa zranili dve ženy. Dychová skúška na alkohol bola pozitívna, polícia jej v dychu namerala 0,67 promile.

Ilustračný obrázok k článku Pri nehode úradoval alkohol za volantom: Mladá žena (20) prišla o vodičák!
Zdroj: TASR

Januárové štatistiky o vodičoch pod vplyvom alkoholu políciu rozhodne nepotešili. Len za polovicu tohto mesiaca sa našlo viac prípadov, ako za celý december.

Asistoval aj pri nehode

Dopravná polícia bola v utorok 13. januára krátko pred 10:00 hod. privolaná k nehode v Piešťanoch. „Vodič na aute Škoda Octávia odbočoval na Ulici Bratislavskej doľava, čo si nevšimla v poradí tretia vodička za ním. Pre nepozornosť nestihla dobrzdiť a narazila do auta idúceho pred ňou, ktoré bolo odhodené do Škody Octávia,“ opísala situáciu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. Nárazom podľa nej vodička poškodila aj na pravej strane zaparkované auto BMW. „Škoda na vozidlách bola odhadnutá približne na 2000 eur.“

Polícia podrobila všetkých vodičov dychovým skúškam na alkohol. „Práve dvadsaťročná vodička, ktorá nehodu zavinila, mala skúšku pozitívnu. Policajt jej nameral 0,32 mg/l alkoholu v dychu, čo je 0,67 promile,“ informovala Linkešová. Pri nehode sa podľa jej slov zranili dve ženy, ktoré boli prevezené na pozorovanie do piešťanskej nemocnice.

Mladej žene z okresu Piešťany policajt ďalšiu jazdu zakázal a zadržal jej vodičský preukaz. Dopustila sa priestupku v doprave, o ktorom bude polícia rozhodovať v správnom konaní.

Polícia apeluje na vodičov

Polícia pripomína vodičom a cyklistom, že okrem sankcií, ktoré im hrozia za jazdu pod vplyvom alkoholu, vystavujú nielen seba ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky vážnemu riziku.

„Zvlášť v zimnom období je potrebné, aby vodič dokázal včas a správne odhadnúť situáciu na cestách. Alkohol a nesprávna manipulácia s volantom na zasneženej a primrznutej ceste robí z auta zbraň, ktorá môže spôsobiť fatálne následky na nevinných ľuďoch,“ hovorí policajná hovorkyňa.

Polícia preto apeluje na všetkých vodičov, aby pristupovali k situácii zodpovednejšie a ani po jednom „poháriku“ si nesadali za volant. „Svojim konaním idete príkladom nielen ostatným, ale aj svojim deťom, budúcim vodičom,“ dodáva Linkešová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM