Monika Hanigovská Krimi

Pri Trnave jazdil bez vodičského s vyše 2,5 promile: Spôsobil vážnu nehodu!

Pri výjazde z Trnavy spôsobil nevodič (38) pod vplyvom alkoholu vážnu dopravnú nehodu. Policajti mu namerali 2,58 promile alkoholu v dychu. Došlo k ťažkej ujme dvoch spolujazdcov.

Ilustračný obrázok k článku Pri Trnave jazdil bez vodičského s vyše 2,5 promile: Spôsobil vážnu nehodu!
5
Galéria

Polícia zadržala muža, ktorý jazdil bez vodičského oprávnenia, spôsobil vážnu dopravnú nehodu a policajti mu namerali 2,58 promile alkoholu v dychu.

38-ročný muž nemal podľa slov polície nikdy udelené vodičské oprávnenie na vedenie motorových vozidiel.

Polícia ho už dva krát riešila

„Policajti ho aj napriek tomu v minulosti dva krát riešili za dopravné priestupky, za čo mu bol okrem peňažnej pokuty uložený aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Aj napriek tomu si týždeň pred veľkonočnými sviatkami sadol za volant auta Peugeot Boxer a spolu s ním aj jeho 49-ročný brat a 42-ročný spolujazdec,“ informovala náš spravodajský portál hovorkyňa KR PZ v Trnave, Mária Linkešová.

Pri výjazde z Trnavy

Podľa jej slov pri výjazde z Trnavy na rýchlostnú cestu prešli dva kilometre, keď vzápätí narazili do oceľového zvodidla, následne sa prevrátili a auto skončilo v pletive s betónovými stĺpikmi. Po nehode boli traja muži prevezení do trnavskej nemocnice. Ako ďalej hovorkyňa dodala, podľa lekárskej správy utrpeli spolujazdci viaceré zlomeniny a zranenia.

„Vodiča, ktorý nehodu zavinil, strážili v nemocnici policajti. Po prepustení z nemocnice ho vyšetrovateľ obvinil z prečinu ublíženia na zdraví a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uviedla M. Linkešová.

„Spôsobené následky po dopravnej nehody, alkohol vodiča ako aj opakovane jazda bez vodičského oprávnenia a alkohol za volantom, boli dôvody, pre ktoré vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie,“ doplnila nám hovorkyňa KR PZ v Trnave.

V piatok, 30. marca ho policajti na základe príkazu súdu eskortovali do výkonu väzby. Podľa slov polície, za spôsobenej ťažkej ujmy z nedbanlivosti a jazdu pod vplyvom alkoholu hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Nevodič pri Trnave jazdil s alkoholom. Spôsobil vážnu dopravnú nehodu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM