Dominika Handzušová Rôzne

Prilákali sme Nemcov aj Čechov... Potešujúce je však TOTO zistenie o cestovnom ruchu v našom okrese

Akí sme atraktívni pre turistov? Štatistický úrad vydal správu o cestovnom ruchu v našom okrese a kraji. Chcete vedieť, koľko ľudí ich navštívilo a odkiaľ najčastejšie prichádzali? Tu sú čísla!

Ilustračný obrázok k článku Prilákali sme Nemcov aj Čechov... Potešujúce je však TOTO zistenie o cestovnom ruchu v našom okrese
Zdroj: TASR

Ku koncu roka 2014 bolo podľa údajov Štatistického úradu SR v okrese Trnava 45 ubytovacích zariadení a ich služby využilo 53 765 návštev­níkov. Z nich 62,76 % tvorili domáci a 37,24 % zahraniční návštevníci. Náš okres tak zabral 20 % z celkového počtu návštevníkov v Trnavskom kraji. Najlepšie je na tom kúpeľné mesto Piešťany, ktoré navštívilo až 40 % návštevníkov kraja.

Počet ubytovacích kapacít v okrese oproti roku 2013 klesol o štyri zariadenia. Potešujúcim zistením je však číslo, ktoré vyjadruje celkový počet domácich a zahraničných návštevníkov, ktorí ich využili. Ten sa totiž zvýšil o 5 735.

Čo sa týka celého kraja, ku koncu roka 2014 tu poskytovalo ubytovacie služby 265 ubytovacích zariadení. Najviac cudzincov tvorili občania Nemecka (14,8 % z celkového počtu návštevníkov), Českej republiky (13,6 %) a Izraelu (9,55 %). Na aktívnom cestovnom ruchu sa ďalej výraznejšie podieľali návštevníci z Ruska (3,3 %) a Rakúska (1,98 %). Z územného hľadiska bol najvyšší počet ubytovacích zariadení v kraji, až 33,96 %, v okrese Dunajská Streda, kde ubytovali 22,67 % návštevníkov kraja.

Zdroj: ŠÚ SR

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM