Tlačové správy

Proces darcovstva na portáli ĽudiaĽuďom.sk aj naďalej zadarmo. Vďaka vašim 2%

Čas podávania daňových priznaní sa už neúprosne blíži a s ním aj asignácia 2 či 3 % z dane. Tie je možné venovať neziskovým organizáciám, nadáciám, občianskym združeniam, neinvestičným fondom, či rôznym subjektom, ktoré poskytujú všeobecne prospešné služby.

Ilustračný obrázok k článku Proces darcovstva na portáli ĽudiaĽuďom.sk aj naďalej zadarmo. Vďaka vašim 2%
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok sa o tento príspevok z daní uchádza aj organizácia ĽUDIA ĽUĎOM. Vďaka týmto financiám budú aj naďalej všetky služby na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk zadarmo a príjemcom bude môcť byť poukázaných 100% darov.

Pri podávaní daňových priznaní občania, fyzické a právnické osoby majú možnosť rozhodnúť, ako sa použije časť peňazí z ich daní. Občania a fyzické osoby môžu darovať 2 %, pričom právnické osoby, ktoré neprispeli 0,5 % z dane na verejnoprospešné účely len 1,5 %. Dobrovoľníci, ktorí sa preukážu potvrdením, že odpracovali minulý rok minimálne 40 hodín dobrovoľníckych prác, majú možnosť darovať 3 %. Podmienkou je, aby bolo včas podané a zaplatené daňové priznanie. Každý, kto tieto požiadavky splní, si môže vybrať spomedzi jednotlivých subjektov, ktorým svoje percentá z dane daruje. Jedným z nich je aj neinvestičný fond ĽUDIA ĽUĎOM, n. o., organizácie, ktorá prevádzkuje darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk. Navyše, všetky služby vrátane bankových prevodov, boli doposiaľ na portáli ĽudiaĽuďom.sk zadarmo. „Všetky bankové poplatky za realizované platby sú hradené zo strany nášho portálu. Príjemca tak získava celkovú sumu, ktorá bola v prospech jeho výzvy od darcov zaslaná. Zo získanej sumy nie je strhávaná žiadna čiastka. To je veľmi dôležité nielen pre samotného príjemcu, ale tiež pre darcu, ktorý vie, že príjemcovi bude zaslaných 100% jeho daru. Boli by sme veľmi radi, keby to tak mohlo byť aj naďalej, k čomu by nám pomohli aj darované 2%,“ povedala projektová manažérka ĽudiaĽuďom.sk Elena Šingliarová. Ako dodala na záver, pomôže sa tak vyše 400 ľuďom, či organizáciám, ktoré majú na portáli zaregistrovanú výzvu. Postup krokov na poukázanie časti dane nájdete na stránke http://2percenta.ludialudom.sk/.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk vznikol v roku 2010 s jasným cieľom podať pomocnú ruku tým, ktorí sa z rôznych dôvodov, ocitli vo finančnej núdzi alebo prevádzkujú či pripravujú nový zaujímavý projekt vo verejnom záujme. Príjemcovia sa môžu bezplatne zaregistrovať a uverejniť svoju výzvu, na ktorú darcovia prispievajú najmä prostredníctvom elektronického bankovníctva, teda cez internetbanking alebo z platobnej karty. Celá suma daru ide vždy na konkrétnu výzvu bez toho, aby si z nej prevádzkovateľ strhával akékoľvek poplatky.

Ku dnešnému dňu bolo prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk poslaných v prospech jednotlivých výziev viac ako 36 000 darov od 22 400 darcov. Suma všetkých venovaných darov sa vyšplhala do výšky 895 806 €.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM