Dominika Handzušová Kultúra

Projekcia filmu OSEM a Róbert Furiel: Berliner prispeje k diskusii k blížiacemu sa referendu

Dočasný kultúrny priestor Berliner v januári usporiada jediné podujatie. Vstup bude voľný, po zaujímavom filme s hviezdnym obsadením bude nasledovať diskusia s riaditeľom Pride Košice.

Ilustračný obrázok k článku Projekcia filmu OSEM a Róbert Furiel: Berliner prispeje k diskusii k blížiacemu sa referendu
Zdroj: Dnes24.sk

Aj Berliner chce prispieť k diskusii k blížiacemu sa referendu. Prostredníctvom filmu o referende, ktoré prebehlo v Kalifornii, ponúkne pohľad na obe strany.

Osem

Snímka je záznamom rovnomennej divadelnej hry. Pomocou kľúčového súdneho procesu Perry vs. Schwarzenegger z roku 2012 objasňuje celý kontext diskusie za zrovnoprávnenie manželstiev osôb rovnakého pohlavia. S použitím doslovných prepisov z viacerých interview a z pojednávaní federálneho súdneho sporu, ktorý sa týkal otázky č. 8 kalifornského referenda, film ponúka unikátny pohľad na obe strany argumentu.

Na 90-minútovom priestore poskytne prehľad dôvodov, ktoré slúžia na ospravedlnenie zákazu manželstiev lesieb a gayov, no aj historický kontext manželstva a aj ceny, ktorú ľudstvo vo svojich dejinách zaplatilo za diskrimináciu.

Kedy a za koľko?

Film bude premietaný v stredu 28. januára od 19:00 hod. Od 20:30 hod. naň nadviaže diskusia s Róbertom Furielom, riaditeľom Pride Košice. Vstup je voľný.

Foto: ilustračné, DKP Berliner

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM