Dominika Handzušová Správy

Prvé info o vianočnej výzdobe v meste: Na aké novinky sa môžete tešiť?

Chystajú sa tradičné vianočné trhy, živé stromčeky osádzajú aj na iných miestach ako na Trojičke. Radnica sa už pripravuje na vianočnú výzdobu. Kde všade bude a aké novinky sa chystajú?

Ilustračný obrázok k článku Prvé info o vianočnej výzdobe v meste: Na aké novinky sa môžete tešiť?
Zdroj: TASR

Veľký smrek už sa hrdo vypína na Trojičnom námestí. Slávnostne ho vysvietia v piatok 28. novembra pri oficiálnom spustení vianočných trhov. K tohtoročnej vianočnej výzdobe pribudne niekoľko noviniek.

Tradične bude výzdoba inštalovaná v centre mesta – na Hlavnej ulici, Trojičnom námestí, Štefánikovej, Radlinského, Hviezdoslavovej a ulici Mikuláša Schneidera Trnavského. „Vyzdobená bude tiež Bernolákova brána a mestská veža. Na Trojičné námestie, Námestie sv. Mikuláša a na Univerzitné námestie pribudnú živé stromčeky,“ informovala Jana Gmitterová z referátu komunikácie mesta Trnava.

Pred radnicou podľa nej nebude chýbať adventný veniec a o kúsok ďalej ozdobí zrekonštruovanú pešiu zónu umelý šesťmetrový vianočný stromček so zvonkohrou. A čo novinky? „Pribudne nová výzdoba vstupného portálu radnice a zábradlia na balkóne nad vstupom. Nová bude aj výzdoba východnej hradobnej brány (pri lávke),“ doplnila Gmitterová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM