Kultúra

Prvý ročník festivalu neďaleko Trnavy navštívilo 4000 ľudí

Na prvý ročník fantazijného festivalu Lestival prišli do parku v Dolnej Krupej pri Trnave stovky rodín s deťmi, mnohí aj zo vzdialenejších kútov Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Prvý ročník festivalu neďaleko Trnavy navštívilo 4000 ľudí
Zdroj: TASR

Návštevnosť sa v sobotu 19. mája vyšplhala na 4000 ľudí, čo dokázali pamätníci z obce porovnať iba s legendárnymi koncertmi Jožka Černého spred roku 1989.

Na Lestivale sa objavili rodiny z Martina, Kremnice, dokonca i z Ružomberka. Podujatie bolo určené rodine, ale primárne deťom. „Deti dostali pri vstupe papierový náramok s telefónnym číslom na jedného z rodičov, ak by sa náhodou v 17-hektárovom parku stratili. Pri vstupe mali rodičia možnosť ponatierať ratolesti prírodným levanduľovým olejom, ktorý vynikajúco pôsobí ako prírodný repelent. Prvých návštevníkov privítala v areáli parku jemná lesná víla," uviedla za organizátorov Lestivalu o.z. Naboso z Trnavy Jana Pekárková.

Od rána bola otvorená aj lestivalová Tržnica, program na pódiu Rybník bolo pre predstavenia pre najmenších, hlavné pódium Les ožilo koncertom Paper Moon Trio, zahrali Vrbovskí víťazi, skupina Fragile a Hudba z Marsu. Pri Sekvoji prebiehal Dišput na rôzne témy ako vzdelávanie, bylinky, prírodné zubné pasty či voňavé oleje, v tieni veľkolepého stromu zase rodinné pohybové aj spoločenské hry. Zaujímavá bolo rozprávanie o histórii parku a samotnej sekvoji mamutej. Ruch v hlavnej programovej časti Lestivalu kompenzovali tiché zákutia v lese. Originálne rozprávkové dekorácie mohli návštevníci obdivovať po celom parku. Deti si užili najmä Jednorožcový a Sovičkový strom, v umelej jaskyni –grotte- sa udomácnil drak.

Na podujatí dostali priestor prezentovať sa aj miestni obyvatelia z Krupej, ktorí navarili návštevníkom guláš, podávala sa domáca štrúdľa a celý deň im patrilo aj pódium Grotta, kde sa predstavili folkloristi. O ekologický pitný režim bolo na festivale dobre postarané. Návštevníci si mohli požičať praktický lestivalový pohár s úchytom na opasok a čapovať si vodu, kofolu či pivo po celý deň.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM