Monika Földešiová Rôzne

Radnica otvorí dvere aj mimo úradných hodín

Mottom prvého Dňa otvorených dverí na radnici v Trnave je podčiarknuť myšlienku otvorenej samosprávy. V piatok 1. júna sa budú môcť od 10. do 18. hodiny malí i veľkí Trnavčania pozrieť na miesta historickej budovy radnice, inak verejnosti neprístupné

Otvorené budú dvere aj do pracovne primátora, sprístupnená bude aj súčasná zasadacia sála mestského zastupiteľstva. V nej od 11. hodiny bude zasadať detský miniparlament. Podľa slov hovorcu mesta Pavla Tomašoviča deti z trnavských škôl tak dostanú možnosť vyskúšať si prácu poslancov. „Nebudeme im do toho vstupovať, bude to v ich réžii, vrátane vedenia schôdze,“ povedal pre TASR. Školáci dostanú príležitosť spýtať sa na problémy, ktoré ich v meste zaujímajú. Popoludní bude samospráva v zasadacej miestnosti prezentovať projekty novej pešej zóny, dynamickej a statickej dopravy a sociálnych služieb.
Kultúrny program Dňa otvorených dverí je situovaný na nádvorie radnice a do priestorov západného krídla, kde samospráva rozhodovala o aktuálnych témach mesta už v stredoveku. Tam si neskôr odpykávali svoje tresty trnavskí odsúdenci, ktorí načmárali na steny dodnes zachované posolstvá. K dispozícii bude odborný sprievod s výkladom o histórii budovy a možnosť prehliadky výstavy detských výtvarných prác Moja Trnava v atraktívnych podkrovných miestnostiach. Vonku sa prostredníctvom detského divadielka objavia neobvyklí návštevníci – odvážny zajko a túlavá kozička. Priestor dostanú aj talentované deti z trnavských umeleckých škôl, nebude chýbať tanec, spev a bojové umenie. Program na nádvorí zavŕšia koncerty Dixielandu Základnej umeleckej školy M. Sch. Trnavského a obľúbeného hudobného zoskupenia známych trnavských osobností pod názvom Old Boys Jazz Band.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM