Monika Hanigovská Rôzne

Radnica sa obracia na obyvateľov: Dušičky s obmedzeniami aj zákazom pálenia sviečok

Už onedlho si v hojnejšom počte zaspomíname na milovaných. Dušičky prinesú do nášho mesta dopravné opatrenia aj zákaz pálenia sviečok.

Ilustračný obrázok k článku Radnica sa obracia na obyvateľov:  Dušičky s obmedzeniami aj zákazom pálenia sviečok
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V meste si už onedlho zaspomíname na svojich najbližších. Sviatok dušičiek prinesie na miesta posledného odpočinku našich milovaných nielen tiché spomienky ale aj isté opatrenia.

Dopravné obmedzenia

Mesto upozorňuje návštevníkov cintorínov na dopravné obmedzenia. „V dňoch 28.10.2017 až 2.11. 2017 nebude na pohrebisko povolený vjazd žiadnych motorových vozidiel s výnimkou vozidiel správy cintorínov, vozidiel zdravotnej služby, požiarnej ochrany, policajného zboru a vozidiel prevážajúcich zdravotne ťažko postihnuté osoby. Dopravu bude ako každoročne usmerňovať hliadka dopravnej polície. Po cintorínoch bude posilnené hliadkovanie mestskej polície,“ povedala pre náš spravodajský portál Zuzana Bodišová z odboru dopravy a komunálnych služieb MSÚ Trnava.

Všade nezapálite

Mesto myslí aj na bezpečnosť pri pálení sviečok. „Je zákaz pálenia sviečok a kahancov pred kaplnkou a v okolí kaplnky na novom cintoríne ul. T. Vansovej v Trnave z dôvodu každoročných požiarov a verejného ohrozenia. Tento zákaz návštevníci nerešpektujú a sviečky a kahance na tomto mieste zapaľujú,“ prezradila ďalej Zuzana Bodišová.

Ako ďalej dodala, zamestnanci mesta budú horiace sviečky a kahance zhasínať a odkladať do bezpečnej vzdialenosti. „Aj tento rok preto apelujeme na návštevníkov tohto cintorína , aby zákaz pálenia rešpektovali a dodržiavali,“ doplnila.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM