Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Čaká nás chladné ráno a na západe upršaný deň

Utorok bude zrána chladný. Najmä na západe si pripravte dáždnik. Meniny majú Ľubomíry, v hudobnom kalendári spomíname na Whitney Houston.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Čaká nás chladné ráno a na západe upršaný deň
Zdroj: TASR

Prevažne polooblačno, na západe miestami prehánky alebo búrky. Teploty 25 až 30 stupňov Celzia.

Západ: polooblačno až oblačno, prehánky. Najnižšie ranné teploty 15 až 12 a najvyššie denné 27 až 30 stupňov C.

Stred: Prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 14 až 9 a najvyššie denné 25 až 29 stupňov C.

Východ: Na východnom Slovensku prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 14 až 10 a najvyššie denné 25 až 29 stupňov C.

Meniny má Ľubomíra

Ženské meno Ľubomíra má slovanský pôvod a znamená „mierumilovná“. Ľubomíry sú rozvážne. Sú aj objektívne a rady druhým poradia a pomôžu. V práci sú kolegiálne, vytrvalé a prípadný neúspech ich nerozhádže.

V detstve si vyžadujú veľkú opateru, no nesmú nadobudnúť dojem, že na nich rodičia stále striehnu. Kým si zvolia štúdium či povolanie, potrebujú dostatok informácií a času, aby sa správne rozhodli.

Ľubomíry nepatria medzi ženy, ktoré žijú búrlivým ľúbostným životom, aj keď sú spoločenské a nachádzajú veľa dobrých priateľov, najmä medzi mužmi.

Stalo sa doma

1867 – Narodil sa v Liskovej politik, lekár, verejný činiteľ, publicista a vysokoškolský pedagóg VAVRO ŠROBÁR, ktorý sa do slovenského politického života zapojil na začiatku 20. storočia. Bol prívržencom Tomáša Garrigua Masaryka a hlavná osobnosť hlasistického hnutia.

Stalo sa vo svete

1957 – Narodila sa americká herečka MELANIE GRIFFITHOVÁ.

1968 – Narodila sa americká herečka GILLIAN ANDERSONOVÁ, známa hlavne zo seriálu a filmu Akty X.

Skladba dňa

V hudobnom kalendári spomíname na Whitney Houston (1963). Ako viaceré deti, aj ona začínala ako jedenásťročná so spevom v gospelovom kostolnom zbore. Od pätnástich už nahrávala sprievodné vokály pre viacerých interpretov. V marci 1985 vychádza prvý album Whitney Houston. Hneď ten prvý bol úspešný a dostal sa na prvé miesto v rebríčku.

V americkej TOP 40 hitparáde mala 30 skladieb, jedenásť z nich bolo na prvom mieste, v anglickej ešte o jednu viac a štyri z nich na prvej pozícii. Úspešný bol film Bodyguard z roku 1992, kde Whitney hrala speváčku Rachel Marron a jej bodyguarda Kevin Costner. Zomrela nečakane 11. februára 2012 vo veku 48 rokov.

Ilustračné foto, TASR

Whitney Houston
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM