Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Piatok začne africkým počasím i hudbou, večer nás schladia búrky

Posledný pracovný deň bude zrána slnečný a horúci, podvečer sa pripravte na búrky, niekde aj s krúpami. meniny majú Hortenzie.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Piatok začne africkým počasím i hudbou, večer nás schladia búrky
Zdroj: TASR

Západ: Polojasno až oblačno. Ojedinele, k večeru miestami prehánky, ojedinele búrky,aj s krúpami. Najvyššia denná teplota 27 až 31 st. Juhovýchodný, postupne severozápadný vietor až 25 km/h. Pri búrkach vietor zosilnie.

Stred: Jasno až polojasno, popoludní od západu pribúdanie oblačnosti a ojedinele prehánky,búrky, aj s krúpami. Najvyššia denná teplota 27 až 33 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 19 st. Slabý premenlivý vietor, pri búrkach zosilnie.

Východ: Jasno až polojasno. Večer miestami zväčšená oblačnosť a ojedinele na severe možnosť prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota 27 až 33 st.

Meniny majú Hortenzie

Meno Hortenzia sa na Slovensku vyskytuje zriedkavo, má latinský pôvod a v preklade znamená „záhradná“. Hortenzie rady plánujú, ako prežijú svoj život. Do štúdia sa púšťajú s veľkou vytrvalosťou.

Vyhovujú im povolania, v ktorých získajú nové poznatky. Nositeľky tohto mena vyhľadávajú úprimných priateľov, na ktorých sa môžu vždy spoľahnúť. Sú skvelé spoločníčky a kamarátky.

Stalo sa doma

1930 – Narodil sa v Ľubiši pri Humennom exprezident SR (1993–1998) a ekonóm MICHAL KOVÁČ.

1947 – Na vlakovej stanici pri obci Sekule došlo k vykoľajeniu medzinárodného rýchlika, známeho ako Balkánsky expres. Pri nehode zahynulo 19 cestujúcich a 38 bolo ťažko ranených.

Stalo sa vo svete

1962 – Zomrela svetoznáma legendárna americká filmová herečka a sexsymbol 50. rokov 20. storočia MARILYN MONROEOVÁ. Narodila sa 1.6.1926.

2011 – Z floridského Mysu Canaveral odštartovala Juno – prvá vesmírna sonda poháňaná slnečnou energiou, ktorá sa vydala na cestu k planéte Jupiter.

Skladba dňa

V hudobnom kalendári spomíname na Jeffa Porcaro, zomrel 5. augusta 1992. Bol bubeník a perkusista skupiny Toto. Táto formácia vznikla v Los Angeles v roku 1978, už v novembri 1978 mali v hitparáde prvý singel Hold The Line.

V januári 1979 vydali debutový album Toto. Do rebríčka sa dostalo desať skladieb tejto rockovej formácie, hitmi boli piesne Rosanna a Africa v novembri 1982.

Ilustračné foto, TASR

toto
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM