Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Prázdniny štartujú dažďom, deň je určený vegetariánom

Prvý júlový deň, ktorý je aj prvým dňom letných prázdnin, bude síce teplý, ale s prehánkami a búrkami. Meniny majú Diany, skladbou dňa je hit od Diany Ross.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Prázdniny štartujú dažďom, deň je určený vegetariánom
Zdroj: TASR

Západ: Prevažne polooblačno, prechodne až oblačno a ojedinele prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota 29 až 31 °C.

Stred: Prevažne polooblačno, prechodne až oblačno a ojedinele prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota 29 až 33, na Horehroní miestami okolo 27 °C. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 18 °C.

Východ: Prevažne polooblačno, prechodne až oblačno a ojedinele prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota 30 až 33 °C.

Meniny má Diana

Ženské meno Diana má latinský pôvod a význam tohto mena je „božská“. Diany sú silné a cieľavedomé osobnosti. Nikdy sa nevzdávajú. Najlepšie sa cítia v aréne každodenného života.

„Nemusia“ pasívny oddych v podobe vylihovania. V partnerskom vzťahu sa naplno prejavia. Princezná z Walesu Diana patrí azda medzi najznámejšie nositeľky tohto mena. Popularitu si získala aj americká speváčka a herečka Diana Ernestine Earle Rossová, v slovenskom prostredí je známa herečka Diana Mórová.

Stalo sa doma

Slovenský deň bez mäsa – vyhlásila ho Slovenská vegetariánska spoločnosť v roku 1992.

1783 – V Bratislave vyšlo prvé číslo Prešporských novín, ktoré vychádzali do 30. júna 1787.

1997 – V Trenčíne vznikla Univerzita Alexandra Dubčeka.

Stalo sa vo svete

1860 – Zomrel americký inžinier, chemik, vynálezca vulkanizácie a prvý výrobca tvrdej gumy Charles Goodyear. Narodil sa 29.12.1800.

1979 – Začali predávať novinku TPS-L2, malý kazetový prehrávač (walkman) od japonskej firmy Sony.

Hudobná Diana

V hudobnom kalendári si pripomenieme Dianu Ross 1944). Diana je americká speváčka a herečka, ktorej hudobný repertoár zahŕňa R&B, soul, disko a pop.

Prvýkrát sa dostala do povedomia ako líderka úspešnej dievčenskej skupiny The Supremes, ešte predtým, ako sa dala na sólovú kariéru v roku 1970.

Diana Ross
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM