Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Stred týždňa nás poteší slnečnou oblohou a príjemnými teplotami

Aký je august spočiatku, taký bude až do konca. Podľa dnešnej pranostiky nás čaká teplý mesiac s jasnou oblohou. V stredu bude 23 až 28 °C a užijeme si slniečko.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Stred týždňa nás poteší slnečnou oblohou a príjemnými teplotami
Zdroj: TASR

Západ: Malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 17 až 14 a najvyššie denné 25 až 28 °C.

Stred: Prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 16 až 11 a najvyššie denné 23 až 27 °C.

Východ: Malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 16 až 12 a najvyššie denné 23 až 27 °C.

Meniny má Jerguš

Mužské meno Jerguš je slovenskou podobou mena Gregor, ktoré je gréckeho pôvodu a v preklade znamená „ostražitý“. Mužské meno Jerguš je u nás pomerne málo rozšírené.

Nositelia tohto mena sú snaživí a majú rýchle reakcie. Zvyčajne sa uplatnia v zamestnaní ako riadiaci pracovníci. Radi sa prezentujú v akomkoľvek odvetví. Dôležitý je pre nich hlavne dobrý výsledok práce. Od svojich blízkych vyžadujú najmä porozumenie.

Stalo sa doma

1926 – Bratislavský rozhlas odvysielal prvú ohlásenú rozhlasovú reláciu zo Slovenska.

2011 – Medzi desať najlepších národných parkov Európy zaradil britský časopis The Ecologist aj Tatranský národný park (TANAP).

Stalo sa vo svete

1492 – Krištof Kolumbus vyplával zo španielskeho mesta Palos de la Frontera (Andalúzia) na lodi Santa Maria, sprevádzanej loďami Nina a Pinta, na domnelú západnú cestu do Indie, pri ktorej objavil Ameriku.

2011 – Divízia firmy Nestlé Purina PetCare oznámila, že spustila novú televíznu reklamu, kde okrem posolstva určeného pre majiteľov znejú aj zvuky, ktoré počujú len psy.

Skladba dňa

Hudobným oslávencom je James Alan Hetfield (1963), gitarista, spoluzakladateľ, spevák, hlavný skladateľ a textár americkej thrashmetalovej skupiny Metallica.

K jej založeniu prispel v októbri 1981 po tom, čo odpovedal na inzerát bubeníka Larsa Ulricha v losangelskom denníku The Recycler. Metallica vyhrala deväť cien Grammy a vydala deväť štúdiových albumov, tri živé albumy, štyri EP a 24 singlov.

Ilustračné foto, TASR

matallica
1
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM