Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Horúčavy sa blížia ku koncu, vynálezca Rubikovej kocky oslavuje

Rocková hudobná vsuvka, stále horúce počasie, ktoré má ale nábeh výraznejšie sa zmeniť i meninová oslávenkyňa so zaujímavým pôvodom. Aj to je ranný servis na 13. júla.

Stále bude horúco, chystajme sa ale na zmenu

V stredu 13. júla bude polojasno až oblačno, miestami sa vyskytnú prehánky alebo búrky a to najmä na strednom Slovensku. Pripravení by sme mali byť aj na krúpy. Opäť bude horúco, teploty vystúpia na 24 až 30 stupňov, na východe a juhu stredného Slovenska bude extrémne teplo – 30 až 36 stupňov. V nadmorskej výške 1500 m treba rátať s príjemnou dvadsiatkou.

Zafúka západný až severozápadný vietor, na východe bude spočiatku južný o rýchlosti 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s.(okolo 55 km/h). Na horách nás prekvapí prudký vietor. Stredajšie počasie je predzvesťou výraznejšieho ochladenia sa, čo spôsobí fakt, že sa nad naším územím bude vlniť frontálne rozhranie spojené s tlakovou nížou nad karpatskou oblasťou.

PREČÍTAJTE SI: Výstraha meteorológov: Východniari, pozor na extrémne teploty!

Všetko najlepšie, Margita!

Ženské meno Margita má orientálny pôvod a znamená perla. Nositeľky tohto mena sú bojovníčky, v živote sa im darí, dokážu sa presadiť v najrôznejších oblastiach, na druhej strane si ale nevedia poriadne oddýchnuť, vždy sú zavalené povinnosťami, dopadá na nich stres. Margity sú otvorené, priamo vyjadrujú to, čo si myslia. Azda najznámejšou Margitou na Slovensku je spisovateľka Figuli, známa novelou Tri gaštanové kone.

Pohľad späť

V roku 100 pred n.l. sa narodil rímsky diktátor, vojvodca a spisovateľ Gaius Julius Caesar. V 1944 zasa vynálezca celosvetovo známeho hlavolamu Rubikova kocka Ernő Rubik. O desať rokov neskôr bol 13. júl posledným dňom v živote surrealistickej maliarky Fridy Kalho.

V 1978 sa narodila česká herečka Tatiana Vilhelmová. Rok 1985 a benefícia v prospech ľudí hladujúcich v Afrike, ktorá sa konala na londýnskom štadióne Wembley a vo Philadelphii.

Kid Rock

Hudobnú vložku zaobstaráva 45-ročný spevák, textár a dokonca aj raper Kid Rock. Vlastným menom Robert James „Bob“ Ritchie má päť nominácií na Grammy. My si od neho hráme známy song All Summer Long.

Kid Rock - All Summer Long
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM