Dominika Handzušová Samospráva

Rekordne krátke zasadnutie: O čom vlastne poslanci hlasovali?

Poslanci sa na svojom poslednom rokovaní pred komunálnymi voľbami dlho nezdržali. Celé zasadnutie mestského zastupiteľstva trvalo len čosi vyše hodinu. Pozrite sa prečo.

Ilustračný obrázok k článku Rekordne krátke zasadnutie: O čom vlastne poslanci hlasovali?
Foto: Dominika Handzušová

“Za 20 rokov kratšie zasadnutie ešte nebolo,” uzavrel 22. riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva primátor Vladimír Butko. Program rokovania totiž bol schválený vo výrazne okresanej verzii.

Rokovali len o najnutnejších bodoch

Všetko odštartovala žiadosť investora aquaparku o stiahnutie materiálu týkajúceho sa predaja pozemkov za 1 €. “Projekt sa stal nástrojom predvolebného politického boja. Ďalšie rozhodovanie o ňom by malo ostať v kompetencii nového zastupiteľtsva,” vyplynulo z tejto žiadosti.

Poslanci tak nerokovali napokon ani o ďalších zmenách územného plánu mesta, či o zadaní urbanistickej štúdie šiestej výstavby na Peknom poli. Jednoznačnou stopercentnou podporou boli odhlasované bez poznámok návrhy Všeobecne záväzných nariadení o daniach z nehnuteľností a o miestnych poplatkoch. Mestské zastupiteľstvo tiež prijalo protest prokurátora a vyhovelo mu zmenou VZN o zásadách používania mestských symbolov.

Viac peňazí na deratizáciu

Rozpočet pre rok 2015 a viacročný na 2016–2017 zastupiteľstvo schváliť muselo. Návrh odhlasovali všetci prítomní poslanci (28). Jediný pozmeňujúci návrh podal poslanec Jozef Čavojský, ktorý navrhol zvýšiť plánované finančné prostriedky na deratizáciu z troch na päť tisíc eur.

Vianočné odmeny učiteľom

Poslanec Štefan Bošnák na záver ako reakciu na rokovanie ZMOSu navrhol vyplatenie “vianočnej odmeny” vo výške 100 € pre zamestnancov školských zariadení, ktoré sú v správe mesta. Rezort školstva totiž schválil príspevok v rovnakej výške pre zamestnancov základných škôl v správe štátu. Bošnák navrhol odmeny aj pre ďalšie školské zariadenia, ktoré spadajú do správy Trnavy – pracovníkov materských škôl, školských jedální a klubov, nepedagogickí zamestnanci a pracovníci centra voľného času a základných umeleckých škôl. Podľa Bošnáka je v Trnave takýchto zamestnancov zhruba 550. “Je to 55 tisíc eur a to si náš rozpočet môže dovoliť,” informoval poslanec.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM