Monika Hanigovská Rôzne

Retronádhera v Trnave: Do mesta dorazili autá a motorky, aké bežne nestretnete, FOTO

Srdce nadšencov áut a motoriek len tak zaplesalo. Do Trnavy dorazili nádherné vozidlá. Do mesta si to namierili veterány. A bolo sa veru na čo pozerať.

Ilustračný obrázok k článku Retronádhera v Trnave: Do mesta dorazili autá a motorky, aké bežne nestretnete, FOTO
32
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Naozajstná nádhera, ktorá na seba dokáže upútať pozornosť. Do Trnavy v piatok zavítali krásne štvorkolesové tátoše aj parádne motorky. Klub historických vozidiel Oldtimer Club Trnava totiž už po 20-krát zorganizoval zraz historických vozidiel s názvom Trnavských 100 km.

Interesantné vozidlá

V samom srdci mesta, na Trojičnom námestí, zaparkovalo štyridsaťštyri krásnych áut a trinásť pozoruhodných motoriek. Tieto zaujímavé stroje si mohli okoloidúci vychutnať v rámci približne 50-minútovej prehliadky.

„Ocitli sa tu rôzne autá, ktoré patria medzi zaujímavé zberateľské kúsky. Napríklad športové autá, ktoré sa v minulosti nevyrábali masovo ako tie dnešné. Ďalej prišli napríklad sériové vozidlá, ktoré sa vyznačujú určitou edíciou, ale aj vozidlá, ktoré sa v minulosti vyrábali na konkrétnu zákazku. Majitelia týchto áut teda vyhľadávajú také kúsky, ktoré sú niečím vzácne. Všetky autá v rámci tejto prehliadky patria medzi rarity,“ povedal moderátor akcie, Jozef Váry.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Pútali pozornosť

Autá ale aj motorky obdivovali mnohí okoloidúci. „Priznám sa, nevedela som, že dnes prebieha takáto akcia. Videla som veľký húf ľudí, ktorí obdivujú akési historické motorové kúsky. Tak som sa tiež pridala. Sú to naozaj krásne kúsky, bolo to, ako keby som sa vrátila v čase,“ pochvaľovala si pani Elena.

„Som fanúšikom historických vozidiel. Na akciu som sa tešil a opäť nesklamala. Je neuveriteľné, ako sa krásne zachovali. Uvítal by som takýchto ladených akcií aj viac,“ dozvedeli sme sa zase od Trnavčana Mareka.

Aj najmenších krásne mašiny upútali . „Deti boli fascinované, až tak, že si chceli všeličo pochytať. Musela som na ne dávať veľký pozor,“ povedala nám s úsmevom mladá mamička cestou z námestia.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť, aké krásne vozidlá do malého Ríma zavítali.

Veľká FOTOGALÉRIA: Do Trnavy zavítali nádherné veterány
32
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM