Tlačové správy

Roman a Mária si povedali dosť! Splátka úveru je predsa nižšia ako platba za prenajatý byt

Obaja sú dospelí, vyštudovaní, pracujúci, dobre zarábajúci a od vlaňajška aj zosobášení mladí ľudia. Do krajského mesta sa prisťahovali pred tromi rokmi za prácou. Uchytili sa v nej, našli si priateľov a plánujú tu zostať žiť.

Ilustračný obrázok k článku Roman a Mária si povedali dosť! Splátka úveru je predsa nižšia ako platba za prenajatý byt
Zdroj: Prvá stavebná sporiteľňa

Chybičkou krásy je, že doteraz sa neodvážili zabezpečiť si vlastné bývanie. Po oboznámení sa s aktuálnou ponukou Prvej stavebnej sporiteľne si však povedali – stačilo, dosť bolo bývania v prenajatých bytoch!

Z prenájmu do vlastného

Pre túto banku sa rozhodli aj preto, že rodičia oboch mladých ľudí pred rokmi pre svoje deti uzatvorili zmluvy o stavebnom sporení a začali im na ne sporiť. Keď sa Roman s Máriou pustili do počítania, vyšlo im, že splátka ich úveru môže byť nižšia ako platba za prenájom bytu. Doteraz platili za požičaný byt 500 € mesačne. Po stretnutí s obchodným zástupcom PSS, a. s., však zistili, že pri 100-tisícovom úvere za podstatne väčší byt zaplatia každý mesiac len 458 €. Navyše, na liste vlastníctva nebude uvedené meno prenajímateľa, ale ich vlastné mená. A k tomu všetkému na nich čaká odmena – po splatení záväzku a splnení podmienok im PSS, a. s., vráti množstvo peňazí. Za každé dva roky splácania jednu mesačnú splátku.

Dostanú späť 6 000 €

Pozrime sa na ponuku podrobnejšie. Reč je o úvere, ktorý mladí ľudia zabezpečia nehnuteľnosťou. Žiaden problém, veď ako zábezpeku použijú byt, ktorý si kúpia. Ako manželia nebudú potrebovať ani ručiteľa. Ich odmena bude tým vyššia a mesačné splátky tým nižšie, čím dlhšiu dobu splatnosti úveru si nastavia. Mimochodom, pri 30-ročnej splatnosti úveru odmena predstavuje 15 mesačných splátok. V prípade Romana a Márie to bude viac ako 6 000 €!

Reprezentatívny príklad:

Podmienky nároku na odmenu: platí pre medziúver s konštantnou splátkou, ktorý je splácaný riadne a včas a nebude predčasne splatený. Za každé 2 roky splácania úveru vám dáme odmenu vo výške 1 splátky. Podrobnejšie informácie o podmienkach nájdete na www.pss.sk Reprezentatívny príklad: Úver na bývanie vo výške 100 000 €. Celková doba splatnosti je 30 rokov (360 splátok). Počas medziúveru je mesačná splátka 458,40 € (205 splátok), úroková sadzba je 3,19 % p.a. (fixná na 5 rokov). Počas stavebného úveru je mesačná splátka 458,40 € (155 splátok), úroková sadzba je 2,9 % p.a. (fixná). RPMN medziúveru je 3,34 %, RPMN stavebného úveru je 2,90 %. Spotrebiteľ zaplatí celkovo 167 227,56 €. Suma poplatkov zahrnutá do celkových nákladov je 1 230,30 € (zahŕňa poplatok za spracovanie úveru, pomernú časť poplatku za uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení, poplatok za povolenie vkladu práva k nehnuteľnosti do katastra nehnuteľností a priemerný poplatok za znalecký posudok). Po úplnom splatení úveru a splnení podmienok má klient nárok na odmenu vo výške 6 876 € (15 splátok x 458,40 €).

foto: ilustračné

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Prvá stavebná sporiteľňa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM