Dominika Handzušová Krimi

Rýchly zásah polície: Nahlasovateľa bomby na stanici zadržali do dvoch hodín!

Zábavka dvoch mladistvých znepríjemnila život mnohým cestujúcim. Spôsobili meškanie viacerých vlakov. Na železničnej stanici v Trnave nahlásenú bombu nenašli.

Ilustračný obrázok k článku Rýchly zásah polície: Nahlasovateľa bomby na stanici zadržali do dvoch hodín!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Polícia vypátrala a už aj obvinila dvoch mladistvých zo šírenia poplašnej správy. Nemiestna zábava mladíkov dostala do pohotovosti niekoľko desiatok policajtov, ktorí mohli byť v danom čase potrební na iných miestach pri plnení dôležitých povinností.

Žiadnu bombu nenašli

V pondelok 29. decembra okolo ôsmej hodiny zaznamenali na linke 112 dva telefonáty, že na železničnej stanici v Trnave je uložená bomba. Polícia ihneď začala vykonávať nevyhnutné opatrenia. V prvom rade bola zastavená vlaková premávka v železničnej stanici. „Do opatrení boli nasadené hliadky železničnej polície, pohotovostnej motorizovanej jednotky, obvodného oddelenia, psovodi so špeciálne cvičenými psami, pyrotechnici a kriminalisti. Polícia evakuovala z priestorov železničnej stanice a nástupíšť všetkých ľudí a psovodi s pyrotechnikmi vykonali pyrotechnickú previerku,“ informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Výsledok bol negatívny, žiadna výbušnina nebola na stanici uložená.

Expresné pátranie

Operatívnym pátraním sa zakrátko podarilo polícii vypátrať aj jedného z podozrivých. Len pätnásťročného mladíka z okresu Trnava polícia do dvoch hodín od nahlásenia bomby zadržala. Vyšetrovateľ ho v utorok 30. decembra obvinil zo šírenia poplašnej správy. Jeho o rok staršieho kamaráta vypátrali následne a vyšetrovateľ mu tiež vzniesol obvinenie pre rovnaký skutok.

Aký trest im hrozí?

„V zmysle Trestného zákona je možné za to, že páchateľ spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia tým, že rozširoval správu, ktorá bola nepravdivá a vyvolal opatrenie vedúce k vážnemu znepokojeniu časti obyvateľstva, uložiť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Mladistvým sa trest kráti na polovicu,“ dodala policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM