Dominika Handzušová Hokej

Šarvátky na ľade i v hľadisku: Gladiátori zdolali favorizovanú Detvu

Detva je síce na čele a doma na úzkom ľade takmer neporaziteľná, v Trnave ale túto sezónu nebodovala. Gladiátori ju po skvelom bojovnom výkone nepustili ani k nádeji na body.

Ilustračný obrázok k článku Šarvátky na ľade i v hľadisku: Gladiátori zdolali favorizovanú Detvu
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Do konca základnej časti po tomto zápase ostáva odohrať už len dve kolá. Aj na ľade bolo trochu cítiť, že sa už blíži play-off. Kým rozhodcovia riešili šarvátky na ľade, usporiadatelia mali čo robiť, aby vpratali do kože hosťujúcich fanúšikov.

Bleskový úvod

Detva úvod akoby prespala a Trnava to využila na strelenie rýchleho gólu. Baran si pred Volentierom mohol robiť čo chcel a pripravil prvú krásnu prihrávku zápasu na gól do odkrytej brány. Detva bola ďalej mizerná, a keď sa konečne osmelila do útoku a ohrozila Hálu, Trnava po protiútoku viedla 2:0. Hluchovo nahodenie z rohu Volentierovi nešťastne prepadlo za chrbát. Trnavský útočník Rosa sa z Hluchovho gólu tešil len krátko. Okoloidúci obranca Detvy Sládok ho úderom do hlavy poslal k ľadu. Po porade s čiarovými mu hlavný rozhodca vymeral trest 2+10. Táto situácia vznietila vášne na tribúne, kde musela hosťujúcich fanúšikov krotiť usporiadateľská služba.

Zatiahol roletu

Detve sa v 14. minúte podarilo streliť gól. V konečnom zúčtovaní ale jediný. Graham prekvapil Hálu strelou pomedzi betóny, ale ten potom zatiahol roletu. Detva sa nedokázala dostať do tlaku, zápas poznačili ďalšie vylúčenia. V druhej tretine vyhnal z brány Volentiera Achs, keď mu puk spomedzi kruhov zavesil pod brvno. V 52. minúte ťažiac z presilovej hry vytvoril Baran prihrávkou na odkrytú bránu druhý takmer identický gól. Trnava si svoju výhru už ustrážila.

HK Gladiators Trnava – HC Orin 07 Detva 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Góly: 1. Lisoň (Baran, Achs), 9. Hluch, 32. Achs (Baran, Poláček), 52. Valjent (Baran, Lisoň) – 14. Graham.

Vylúčenia: 7:9 na 2 min, navyše Demo 10 nešportové správanie – Sládok 10 napadnutie zozadu a neskôr +DKZ nešportové správanie, Mačkovič 10+DKZ nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.
Strely na bránu: 25:29 (13:9, 7:14, 5:6).
Rozhodovali: Fridrich – Návratek, Synek. Diváci: 324

Trnava: Hála – Poláček, Reho, Kubica, Valjent, Burzala, U. Demo, Závodský – Lisoň, M. Baran, Achs – Glemba, M. Čunderlík, P. Barinka – Bachratý ml., Kamenický, Hluch – D. Božik, Hrbáčik, Rosa – Kovaľ.

Detva: Volentier (32. Janin) – Pač, Hataš, Pinka, Sládok, Mačkovič, T. Tupý – J. Žilka, Srnka, J. Petro – Graham, Kanaet, Parkhouse – S. Buda, P. Fekiač, Zorvan – M. Hajnik, Hús, D. Hegyi.

HL: Trnava - Detva
16
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM