Monika Hanigovská Rôzne

September v Trnave a okolí: TOP 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

September už prichádza. V Trnave a okolí ponúkne viacero lákavých akcií. My sme vybrali desať z nich, ktoré považujeme za tie naj.

Ilustračný obrázok k článku September v Trnave a okolí: TOP 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto pozýva: na bicykli do Smoleníc

Sobota, 3. september o 9.45 h, stretnutie pred divadlom Jána Palárika

Pre všetkých milovníkov športu a pekných scenérií mesto Trnava pripravilo výlet cez cyklotrasu do Smoleníc. Mesto pre športovcov pripravilo aj malé občerstvenie. Počet účastníkov je limitovaný.

Prečítajte si:Milovníci cyklistiky v Trnave, POZOR: Chystá sa ďalšia jesenná cyklojazda!

Divadlo: Malý princ

Utorok, 13. september o 10.00h, Divadlo Jána Palárika (veľká sála)

Divadlo Jana Palárika uvedie sezónu septembrovou hrou Malý princ. Azda najznámejší poetický príbeh stretnutia pilota a Malého princa v rozľahlej púšti upútal milióny ľudí na celom svete. Malý princ je najznámejšie dielo francúzskeho spisovateľa Antoina de Saint-Exupéryho a dodnes toto literárne dielo obľubujú dospelí aj deti.

Stredoveká prešovačka

Piatok, 2. september od 17.00 h do 22.00 h, Nádvorie trnavskej radnice

Začiatkom septembra mesto privíta 4. ročník stredovekej prešovačky. Na návštevníkov čaká bohatý kultúrny program spojený s ochutnávkou vín. Budete môcť zažiť tajomstvá hroznového zberu ale aj výroby. Nenechajte si ujsť tradičné šlapania hrozna v kadi a ďalšie dobové výjavy.

Prečítajte si:Trnavská stredoveká vinárska história ožije: Platiť budeme parádnymi grošmi

Tradičný Trnavský jarmok

Štvrtok, piatok, sobota, nedeľa, 8. – 11. september, Trna­va

Počas štyroch dní môžete nielen ochutnať jarmočné špeciality, pozrieť si ľudové remeslá, či zabaviť sa na adrenalínových kolotočoch. Tradičný Trnavský jarmok prinesie aj bohatý kultúrny program. Trnavčanov ale aj „cez poľných“ uvítajú skupiny ako Adam Ďurica, Hudba z Marsu, Kmeťo band a mnoho ďalších.

Prečítajte si:Prvé info o Tradičnom trnavskom jarmoku: Na aké lákadlá sa môžeme tešiť?

Stredovek pod hradbami

Sobota, Nedeľa, 9. september, 10. september od 10.00 – 22.00 h, Sad Antona Bernoláka

Tradičný trnavský jarmok ponúkne jarmočiarom aj Stredovek pod hradbami. Program prenesie návštevníkov do dávnych dôb. Lákadlom budú dobové scény, historické výstroje, či vojenské dobové stany. Tešiť sa môžete aj na niekoľko samostatných historicky ohraničených táborov, ktoré budú predstavovať určité príťažlivé obdobia.
Už v poradí 7. ročník Stredoveku pod hradbami myslel aj na najmenších. Pripraví ihriskové hry Kubb, detskú arénu, stredovekú strelnicu (luky, sekery, kuše), drevený kolotoč, strelnicu v podobe hradu pre deti, dreveného koníka ale aj jazdu na ňom, či hod na jednorožca.

Prečítajte si:Dobové krčmy a nielen to: Cez trnavský jarmok sa budete môcť vrátiť do stredoveku

Kuba

Streda, 14.september 20.00h, Kino Hviezda, Trnava

Leto sa ešte nemusí skončiť. Rytmická hudba, nekonečné slnko, usmiatí ľudia a miešané drinky aj taká je Kuba v kine. Cestovateľskú lahôdku ponúkne svojim návštevníkom Adrián Drugda, rodák z Bratislavy, ktorý prešiel viac ako 50 krajín sveta.

Víkend dobrovoľníctva

Piatok, Sobota, Nedeľa, 16. – 18 . september, Hlavná 43

Akcia s názvom Víkend dobrovoľníctva v Trnave sa bude spájať k celoslovenskému podujatiu Týždeň dobrovoľníctva. Môžete sa tiež zapojiť do dobrovoľných aktivít Trnavského dobrovoľníckeho centra spolu s inými dobrovoľnými organizáciami. Počas soboty 17. septembra od 10.00 do 15.00 h prebehne na námestí kultúrno-diskusný program. Okrem zaujímavých vystúpení sa môžete dozvedieť zaujímavé informácie v diskusií s koordinátormi dobrovoľníkov. Súčasne v tomto období prebehne aj Trh dobrovoľníctva.

V nedeľu, 18. septembra môžete vytiahnuť piknikový kôš. V posledný deň sa uskutoční piknik. Piknik v Trnavskom dobrovoľníckom centre uvíta návštevníkov 18. septembra od 14.00 do 18.00 h na ihrisku pri TDC. Ponúkne program pre rodiny s deťmi.

Akcia: Veľký Deň

Sobota, 17. september od 13.00h, Ružový Park, Trnava

Tvorivý deň ponúkne bohatý program. Návštevníci si budú môcť vychutnať tvorivé workshopy a popritom si dopriať dobrú limonádu. V Ružovom parku sa bude tvoriť, majstrovať a vyrábať.

Výstava: Konjukcie

Štvrtok, 22. september od 18.00h, Galéria Jána Koniarka, Kopplova vila

Nechajte sa zlákať na najnovšou výstavu s názvom Konjukcie. Sklo, maľba, objekt, fotografia také budú nosné témy výstavy. Na vernisáži sa návštevníci zúčastnia krstu knihy, ktorá vizuálne i textovo zhodnocuje všetky spolupráce Pala Macha s vystavujúcimi autormi v priebehu rokov.

Koncert: Jana Kirschner Takmer sólo 2016 – Trnava

Pondelok, 29.septembra o 20.00h, Synagóga – Centrum súčasného umenia

Známa speváčka v septembri zavíta do Trnavy v rámci sérii koncertov s názvom "Takmer Sólo”. Návštevníci sa môžu tešiť na prierez hitov speváčkinej dvadsaťročnej kariéry, kde zahrá aj svoje najznámejšie piesne – V cudzom meste, Líška, Modrá, Pokoj v duši či Bude mi lehká Zem.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM