Monika Hanigovská Rôzne

Šikovné ruky dobrovoľníkov v Trnave: Toľkoto odpadu vyzbierali deti aj dospelí, FOTO

V Trnave sa uskutočnilo čistenie mesta a to doslovne pod rukami dobrovoľníkov. Pozrite sa, ako sa im darilo.

Ilustračný obrázok k článku Šikovné ruky dobrovoľníkov v Trnave: Toľkoto odpadu vyzbierali deti aj dospelí, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Trnavský 2. zbor Dlhých mačiek

Časť Trnavy si prešla očistou. Aj tak možno nazvať aprílové upratovanie nášho mesta, do ktorého sa pustili dobrovoľníci zo slovenského skautingu – 2. zboru Dlhých Mačiek a vysokoškoláčky z Trnavskej univerzity. Upratovalo sa v lokalite Prednádražia.

Organizáciu zabezpečenia odpadkových vriec, rukavíc, zvoz vyzbieraných odpadkov a občerstvenia malo zase na starosti o. z. Trnavská alternatíva a Lepšia Trnava.

Pomocníci sa rozdelili do skupín

Čistenie sa uskutočnilo v dvoch skupinách. „Tento rok sa plocha rozšírila, prvá skupina začínala pri železničnej stanici na začiatku Parku J. Kráľa a vyčistila celý park aj Čajkovského a druhá skupina začínala pri ZŠ J. Bottu, odkiaľ sa presunula cez Šafárikovo námestie okolo bikrosu, až k detským ihriskám, kde sa obe skupina stretli,“ povedal pre náš spravodajský portál Miloš Bučka, jeden z organizátorov 2. zboru Dlhých mačiek Trnave.

Zdroj: Trnavský 2. zbor Dlhých mačiek

Nielen bezdomovci

Podľa slov organizátora sa vrecia odpadov plnili rôznym spotrebným tovarom za ktorý nemôžu len bezdomovci. „Čo sa týka odpadkov, najviac to boli rôzne obaly od výrobkov, plechovky, sklené fľaše, cigaretové škatuľky. Veľa nájdeného odpadu súviselo s činnosťou bezdomovcov – najmä množstvo plastových fliaš od lacných vín, oblečenia, ale aj celé „brlohy“ pri železničnej trati, ktoré nebolo v našich možnostiach odstrániť. Pomerne veľa odpadu bolo aj popri železničnej trati ako dôsledok vyhadzovania odpadkov z vlaku cestujúcimi,“ ozrejmil nám ďalej Miloš Bučka. Dlhé mačky a ďalší pomocníci tak podľa jeho slov dokázali vyzbierať až pätnásť plných vriec takéhoto odpadu.

Zdroj: Trnavský 2. zbor Dlhých mačiek

A ako nám dodal na záver organizátor, túto lokalitu čistili dobrovoľníci predovšetkým preto, lebo sa v oblasti nachádzajú ihriská pre deti a zároveň je tam dosť veľký pohyb ľudí, čiže malo podľa jeho slov zmysel udržiavať v čistote aj celé širšie okolie ihrísk a tiež železničný park, ktorý je významným tranzitom pre peších, či cyklistov.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť čistenie časti mesta pod rukami dobrovoľníkov.

FOTO: Trnavskí dobrovoľníci v akcií
6
Galéria
Zdroj: Trnavský 2. zbor Dlhých mačiek

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM