Monika Hanigovská Rôzne

Škola volá aj v Trnave: Takto budú lákať deti na zápis

Zápisné budúcich prváčikov je už skoro tu. Bude sa konať vo všetkých deviatich trnavských základných školách. Vzdelávacie inštitúcie očakávajú viac ako 650 budúcich prváčikov. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Škola volá aj v Trnave: Takto budú lákať deti na zápis
Zdroj: TASR

Zápis do prvých ročníkov sa koná na všetkých deviatich trnavských základných školách (ZŠ) vo štvrtok a v piatok (6.4.). V tomto roku očakáva mesto na zápise zhruba 650 detí s trvalým bydliskom v Trnave, k nim však tradične pribúdajú školáci, ktorých rodičia v meste pracujú a je im jednoduchšie voziť ich na vyučovanie tam.

O niektoré školy je väčší záujem

Trnava je jeden školský obvod, a tak rodič môže zapísať svoje dieťa do hociktorej zo škôl. „O niektoré je, samozrejme, väčší a o niektoré menší záujem,“ povedala vedúca odboru vzdelávania, športu a kultúry na mestskom úrade Ružena Maková.

Teraz je aktuálny nárast školopovinných detí na severovýchode mesta, kde na sídliskách došlo ku generačnej výmene a zvýšil sa počet detí.

„Na ZŠ na Spartakovskej ulici na sídlisku Družba staviame pavilón s dvoma novými triedami pre ZŠ a dvoma triedami pre materskú školu,“ dodala Maková.

Aj rôzne benefity

Zápisy po oba dni pre deti narodené do 31. augusta 2012 potrvajú až do 18. hodiny.

Školy zvyknú tento akt deťom spestriť výzdobou tried, vítaním starších spolužiakov v maskách, lákajú ich na rôzne benefity, ako výučba cudzích jazykov, prácu v záujmových útvaroch so športovým, umeleckým a spoločenským zameraním, moderným vybavením školy.

Mesto Piešťany určilo na zápis budúcich prvákov piatok 6. a sobotu 7. apríla. Aj tento rok očakávajú viac ako dvesto detí, aj v tomto meste asi pätina školákov dochádza z okolitých obcí.

Základné školy v Hlohovci majú podľa hovorkyne mesta Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej zápis rozvrhnutý od 18. do 20. apríla, väčšina zo šiestich ZŠ bude otvorená všetky tri dni do 17. hodiny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM