Monika Hanigovská Rôzne

Škóti spoznávali Trnavu v typických sukniach: Toto sú ich postrehy z mesta!

Po Trnave sa premávali chlapi v sukniach. Do mesta totiž zavítali Škóti v ich typickom kilte. Aké postrehy o Trnave nám prezradili?

Ilustračný obrázok k článku Škóti spoznávali Trnavu v typických sukniach: Toto sú ich postrehy z mesta!
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnava v utorok opäť upútala pozornosť futbalových fanúšikov. Slováci hrali proti Škótsku v City Arene. Nášho súpera sme napokon dokázali zdolať výsledkom 3:0.

Muži v sukniach

Okrem futbalu však pozornosť obyvateľov mesta upútal aj na Slovensku pomerne nezvyčajný jav. Viacerí škótski návštevníci Trnavy si vychutnávali mesto „po domácky“ – v takzvanom kilte. Po našich uliciach sa tak prechádzali chlapi v sukniach.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Škóti si pred očakávaným zápasom Slovensko – Škótsko spríjemňovali svoj voľný čas aj spoznávaním trnavských dominánt. „Máte pekné, ale zato malé historické mesto. Nečakal som ani toľko kostolov. Tu stojím a jeden je tam, druhý tam a tretí neďaleko. Načo toľko kostolov? Ale je to fantastické. Skutočne. V takom malom meste som to ešte nevidel,“ ukazoval zamyslene Patrik na kostol Najsvätejšej Trojice, kostol sv. Mikuláša a prstom zablúdi aj na okolie kostola sv. Jakuba.

Pivo aj dobrá genetika

Okrem spoznávania zaujímavých historických, ale aj novších častí mesta, stihli škótski fanúšikovia pobudnúť aj v miestnych pohostinstvách. Niekde nechali aj vyvesiť klubové vlajky.

„Skvelé, skvelé pivo a k tomu ešte lepšia cena. Jedlo máte tiež lacné,“ zhodnotil s úsmevom Andy. Ten neostal len pri chválení slovenského piva. „A to len Trnava má takú dobrú genetiku? Všade pekné ženy,“ povzdychol si mladý plavovlasý Škót na záver.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

OBRAZOM: Upútali pozornosť. Po Trnave sa premávali chlapi v sukniach
9
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM