Dominika Handzušová Iné športy

Skvelý debut medzi elitou: Malovec v prvej etape Tour de San Luis bez straty!

Odchovanec trnavskej cyklistiky Ľuboš Malovec má za sebou vydarený debut v profipelotóne. S pomocou spolujazdcov zvládol aj hektický záver prvej etapy najprestížnejších pretekov Južnej Ameriky.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý debut medzi elitou: Malovec v prvej etape Tour de San Luis bez straty!
Zdroj: TASR

V pondelňajšej 1. etape pretekov Tour de San Luis v Argentíne (San Luis – Villa Mercedes, 186,8 km) obsadil majster Slovenska do 23 rokov konečnú 12. priečku s nulovou stratou na víťaza. Tým sa prekvapujúco stal Kolumbijčan Fernando Gaviria.

Spokojný s prvým dňom

„Do Argentíny sme dorazili až v piatok večer, takže veľa času na aklimatizáciu nebolo,“ vyjadril sa pre portál cycling-info Malovec a pokračoval: „Preteky sú pre mňa novou výzvou, je to prvý štart v takýchto skorých dátumoch, prvýkrát v pelotóne s profi jazdcami. Preto poteší akýkoľvek úspech, prípadne čo najmenšia strata. Asi po desiatich kilometroch odišiel únik a potom sa väčšinu dňa šlo konštantné tempo, takže to mi vyhovovalo a nemal som žiadne problémy. Posledných päť kilometrov bolo veľmi hektických v ostrom tempe aj s technickými pasážami, ale dokázal som sa s pomocou spolujazdcov udržať za poprednými tímami až do cieľa, takže som spokojný. Prvý deň bol pre nás dobrý.“

Na podujatí štartuje viacero zvučných mien, medzi inými Mark Cavendish, Nairo Quintana či Michal Kwiatkowski. Najprestížnejšie preteky Južnej Ameriky majú 7 etáp, z toho tri náročné horské etapy, individuálnu časovku i špurtérske dojazdy.

Malovec je členom novovzniknutého tímu Cycling Academy Team. Ide o medzinárodný projekt pod záštitou Petra Sagana.

Výsledky 1. etapy Tour de San Luis (San Luis – Villa Mercedes, 186,8 km):

1. Fernando Gaviria (Kol.) 4:40:13 h,
2. Mark Cavendish (V. Brit.),
3. Sacha Modolo,
4. Nicolas Marini (obaja Tal.),
5. Jose Tolosa (Arg.) …,
12. Ľuboš MALOVEC (SR/Cycling Academy Team) všetci rovnaký čas ako víťaz.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM