Monika Hanigovská Rôzne

Sladké kopčeky od výmyslu sveta: Aká zmrzlina sa dá ochutnať v Trnave?

Medzi najobľúbenejšie letné pochúťky patrí bez pochýb zmrzlina. Vybrali sme sa na prieskum, aké všakovaké príchute sa dajú v Trnave nájsť.

Ilustračný obrázok k článku Sladké kopčeky od výmyslu sveta: Aká zmrzlina sa dá ochutnať v Trnave?
Zdroj: TASR

K letu neodmysliteľne patria festivaly, kúpaliská, pikniky, no nie len tí najmladší si toto obdobie nevedia predstaviť bez sladkých kopčekov v kornútkoch. Zmrzlinárne v Trnave sa počas teplých dní tešia veľkej popularite a často na obľúbenú pochúťku ľudia aj v našom meste čakajú v rade.

Levanduľová i ricotta a figa

Trnava má čo ohľadne zaujímavých chutí sladkej pochúťky ponúknuť. Vybrali sme sa do samého centra mesta. Ceny tu začínajú od 50 centov za kopček. V ponuke sú klasické mliečne, ale aj zmrzlinové sorbety – vyznačujúce sa svojou ovocnou chuťou.

Zmrzlinári ponúkajú veľa tradičných príchutí. Svoje miesto však majú aj nezvyčajné chute. V centre mesta tak môžete okoštovať príchute ako napríklad Pikantná Chilli čokoláda, Sicílsky pomaranč, Bazová, Levanduľová. To však nie je všetko. Vaše zmysly môžu totiž potešiť aj ďalšie všakovaké zaujímavé zrmzliny. A tak môžete skúsiť aj iné netradičné príchute, napríklad Cookies, Syr ricotta a figa, alebo zmzlinu s príchuťou známej limonády.

Zmrzliny sa naberajú alebo natáčajú. Trnavčania ich nosia v klasických alebo veľkých kornútkoch. A majú radšej tradičné či menej tradičné chute? Spýtali sme sa niektorých obyvateľov mesta.

Tradičné aj netradičné

„Ja som starý klasik. Milujem punčovú zmrzlinu a to už doslova od detstva, na tú nikdy a nikde všeobecne nedám dopustiť,“ povedal nám Ján (29). Podobne tradičnejších príchutí sa zvykne pridržiavať aj Trnavčanka Martina. „Čokoládová, to je proste moje. Zmrzlinu veľmi často nejem, ale v horúčavách neodolám a vtedy je moja voľba jasná,“ smeje sa mladá vysokoškoláčka. No, samozrejme, medzi obyvateľmi nášho mesta sa nájdu aj vyznávači všakovakých netradičných príchutí. Podobne na tom je aj Marek (33). „Milujem skúšať nové chute, to ma baví a tie čo mi zachutia, tak pri nich si dávam často repete,“ prezradil nám s úsmevom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM