Rastislav Búgel Futbal

Smelé plány: Obmenená Trnava hlási atak na Európsku ligu UEFA

Odvážne plány. Slovenský futbalový klub Spartak Trnava hlási v jarnej časti Fortuna ligy 2015/2016 útok na pohárovú Európu.

Ilustračný obrázok k článku Smelé plány: Obmenená Trnava hlási atak na Európsku ligu UEFA
Zdroj: TASR

Vo štvrtok v miestnosti pre tlačové konferencie v City Aréne Štadióna Antona Malatinského sa pred médiami predstavili pod vedením PR a event manažéra Mareka Ondrejku generálny manažér Viktor Blažek, tréner Ivan Hucko a kapitán mužstva Martin Mikovič.

Veľké zmeny

Po jeseni šieste mužstvo tabuľky obmenilo káder aj realizačný tím, v príprave absolvovalo tri sústredenia a na štart jarnej časti sa teší. „Čaká nás 14 zápasov počas jari, na ktorú sme sa zodpovedne pripravovali. V kádri nastalo viacero zmien, odišlo 9 hráčov a prišli štyria noví. A osobne ma teší, že začíname napĺňať náš cieľ dopĺňať mužstvo o vlastných odchovancov, a tak počas zimnej prestávky sme doplnili káder o štyroch mladých hráčov z dorastu. Cieľom mužstva je Európska liga UEFA. Tiež záchrana juniorky v druhej lige. Tešíme sa na štart v Michalovciach a veríme, že bude úspešný,“ povedal na tlačovke Blažek.

S prípravou je spokojný

Tréner Ivan Hucko vyjadril s prípravou spokojnosť, hoci generálka tímu nevyšla podľa predstáv. „Absolvovali sme tri sústredenia, kondičné v Piešťanoch, kde sme kondíciu naberali 95-percent na ihrisku priamo s loptou. V Trnave už dlhé roky nie sú príliš dobré podmienky na prípravu, a preto sme vycestovali aj na sústredenie do Prahy, počas ktorého sme odohrali veľmi dobrý zápas s Libercom. Hoci sme prehrali 3:4, hráči videli a zahrali si proti kvalitnému súperovi. Tretie sústredenie bolo v Turecku, kde sme si zmerali sily s majstrom Čiernej Hory, dobrý zápas bol aj s kazašským FC Atyrau, čiastočne ho ale pokazil silný vietor. Tretím súperom bol dánsky Esbjerg, ktorý zahral veľmi dobre, mimoriadne kompaktne a moji zverenci prakticky videli ako sa hrá v Európe. Na záver sme odohrali generálku v Rakúsku, ktorá sa nám vôbec nevydarila a verím, že úvodný zápas jari v Michalovciach nás zastihne v lepšej forme,“ popísal prípravu koč „andelov“.

Za kabínu prehovoril kapitán Martin Mikovič: „V kolektíve nastalo veľa zmien, ale noví hráči zapadli. Sú to prevažne mladí futbalisti okrem skúseného Ježa. V kabíne vládne dobrá atmosféra a tešíme sa na sobotňajší zápas v Michalovciach.“

Káder mužstva prešiel výraznými zmenami. Z jesenného kolektívu odišlo deväť hráčov – brankár Bojan Kneževič, obrancovia Marek Janečka, Milan Bortel, Patrik Čarnota, Ľuboš Hanzel, stredopoliari José Casado, Niare Benogo a útočníci Jakub Vojtuš a Haris Harba. Naopak do mužstva prišlo osem hráčov – obranca Andrej Kadlec zo Žiliny, stredopoliar Babatounde Bello z Jihlavy, skúsený špílmacher Róbert Jež z Górniku Zabrze, útočník Robert També z Kamerunu a kvarteto vlastných odchovancov, slovenských reprezentantov vo svojej vekovej kategórii – Denis Horník, Matej Oravec, Lukáš Mihálik a Filip Bango. Všetci štyria podpísali profesionálnu zmluvu na tri a pol roka.

Obmeny v realizačnom tíme

Zmeny nastali aj v realizačnom tíme, z ktorého odišli asistenti trénera Ivana Hucka – Branislav Mráz, Milan Ivanka, tréner brankárov Roland Praj a vedúci mužstva Igor Bališ. Na ich miesta prišiel asistent Miroslav Karhan, kondičný tréner Martin Rusňák, tréner brankárov Pavol Kamesch a vedúci mužstva Ivan Minárčiný.

Káder Spartaka Trnava na jarnú časť FL 2015/2016:

  • brankári: Ľuboš Kamenár, Adam Jakubech, Matej Strapák
  • obrancovia: Andrej Kadlec, Denis Horník, Miloš Nikolič (Srbsko), Martin Tóth, Matúš Čonka, Boris Godál, Matej Oravec, Lukáš Greššák
  • stredopoliari: Aldo Omar Baéz (Argentína), Filip Bango, Issaka Babatounde Bello (Benin), Martin Mikovič, Silva Nascimento Cleber (Brazília), Róbert Jež, Martin Košťál, Emir Halilovič (Bosna a Hercegovina), Lukáš Mihálik
  • útočníci: Tomáš Majtán, David Alberto Depetris (Argentína), Ivan Schranz, Robert Ndip També (Kamerun)
Smelé plány: Obmenená Trnava hlási atak na Európsku ligu UEFA
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM