Dominika Handzušová Samospráva

SMER vyzýva vysokoškolákov: Na kandidátke vyčlení miesto pre vybraného študenta

Strana SMER sociálna demokracia chce dať v komunálnych voľbách priestor aj mladým. Študentom vysokých škôl preto dáva možnosť uchádzať sa o post poslanca mestského zastupiteľstva v Trnave na jej kandidátnej listine.

SMER chce vytvoriť priestor pre ambicióznych mladých ľudí so záujmom o veci verejné. Preto krajská kancelária Trnava uverejnila výzvu pre vysokoškolákov: „Ak ti nechýba výrečnosť, rozhľadenosť a schopnosť i ochota prispieť k rozvoju mesta – napíš svoj názor a pomenuj päť vecí, ktoré považuješ za ťažiskové a nevyhnutné vykonať v prospech mesta Trnava a jej občanov. Návrh musí obsahovať aj riešenie problému z pohľadu študenta s prípadnými ekonomickými dopadmi na rozpočet mesta.“

Študenta alebo študentku, ktorých návrh bude vyhodnotený ako najlepší, umiestni strana následne na svoju kandidátku pre komunálne voľby poslancov do mestského zastupiteľstva Trnavy. Výzva platí do 31. augusta, vyhodnotená bude 5. septembra. Okrem základných podmienok, ktoré musí spĺňať kandidát na poslanca, má SMER aj vlastné požiadavky. Záujemca vo veku do 25 rokov musí byť študentom denného štúdia na vysokej škole a musí mať trvalý pobyt v Trnave.

Foto: ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM