Aktualizované Krimi

Smrť 7-ročného chlapca zachráni život iným. Radko podľahol zraneniam, ktoré mu spôsobil mladý šofér

Tragická nehoda, pri ktorej mladý lekár zrazil prváčika len pár metrov od domu, otriasla Cíferom pri Trnave. Rodina nebohého Radka chce chlapcove orgány darovať.

Ilustračný obrázok k článku Smrť 7-ročného chlapca zachráni život iným. Radko podľahol zraneniam, ktoré mu spôsobil mladý šofér
Zdroj: Policajný zbor SR

Sedemročný Radko sa včera poobede bicykloval v obci Cífer, keď ho iba niekoľko metrov od bráničky rodinného domu zrazilo auto. K nehode došlo na Ulici Mlynskej smerom na obec Jablonec.

"Chlapec išiel po pravej strane cesty práve domov, keď došlo k stretu s osobným autom VW Golf. Pri nehode došlo k ťažkému zraneniu chlapca, ktorý bol prevezený vrtuľníkom do detskej fakultnej nemocnice v Bratislave,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Pri nehode sa nik ďalší nezranil. Polícia podrobila 27-ročného vodiča z Bratislavy dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. "Na objasnenie príčin nehody privolali policajti aj znalca z odboru cestná doprava. Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre ťažké ublíženie na zdraví,“ dodala hovorkyňa polície.

"Bola to sekunda. Môj anjelik išiel už do bráničky, prešiel na pieskovú časť a vtom ho zachytilo auto,“ s krvácajúcim srdcom prehovorila pre Nový Čas Radkova mama Eva.

Bicykel ostal vykrútený na kraji cesty, Radko zostal nehybne ležať na tráve a okoloidúci mu poskytli prvú pomoc. Chlapec utrpel vážne poranenie viacerých častí tela, najmä hlavy. Vrtuľník ho previezol do bratislavskej nemocnice, kde v noci zomrel.

Chcú darovať orgány

"Mal tak vážne opuchnutý mozog, že to nebolo zlučiteľné so životom. Ešte čakáme na oficiálnu smrť, pretože sme sa rozhodli jeho orgány darovať. Mozog už nefunguje, ale telo ešte áno. Keď nežije on, tak nech žije niekto s jeho orgánmi,“ hovorí pre denník Nový Čas zronená mama, ktorej zostala už len dcérka Barborka (11).

Čítajte aj: Slovenka v rukách švajčiarskej polície. Môže za zmiznutie nezvestného dôchodcu?

Havária moderátora

Verejnosť si pamätá aj prípad nešťastia z roku 2008. Moderátor Rasťo Žitný zrazil otca so synom v pravotočivej zákrute medzi Pernekom a Rohožníkom, kde prešiel do protismeru.

Haváriu neprežil päťročný chlapček, jeho 33-ročného otca i samotného moderátora previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice.

Žitného odsúdil Okresný súd v Malackách za smrť päťročného Tomáša Žilavého na 2,5-ročný trest. Krajský súd ho následne zmiernil na dva roky v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Žitný nastúpil do väzenia 18. apríla 2012, po roku ho prepustili na podmienku.

Foto: TASR

Pri nehode neďaleko Trnavy sa vážne zranil 7-ročný cyklista
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM