Dominika Handzušová Krimi

Smutná štatistika: Hasiči zaznamenali v lete vyšší počet požiarov

Hasiči v Trnavskom kraji evidovali počas letných mesiacov zvýšený počet požiarov. Pozrite si konkrétne čísla tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Smutná štatistika: Hasiči zaznamenali v lete vyšší počet požiarov
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Od začiatku júla do polovice augusta zasahovali hasiči v 306 prípadoch. Nasadených na likvidáciu ohňa bolo 1185 hasičov a 504 kusov hasičskej techniky.

Najviac práce v Trnave

Najviac, 84 zásahov pri požiaroch, mali trnavskí hasiči. 81 mali na Okresnom riaditeľstve Hasičského a záchranného zboru Slovenskej republiky v Piešťanoch a najmenej 15 v Skalici. „Až v 116 prípadoch, čo je 38 percent, išlo o hasenie požiarov stromov a iného vegetačného porastu. Vplyv na ich vznik malo teplé a suché počasie, ale vo viacerých prípadoch bola príčinou vzniku ľudská nedbalosť alebo úmyselné konanie,“ informovala krajská hovorkyňa hasičov v Trnave Júlia Kedrová.

„Vzhľadom na letné obdobie evidujeme požiare pri žatve (34), strniska a suchej trávy (22) i obilia (5). Najčastejšími príčinami vzniku boli technická porucha na pracovnom mechanizme a tiež nedbalosť,“ konštatovala hovorkyňa.

Najnáročnejšie požiare skládok

Do 16. augusta zasahovali hasiči aj pri 35 požiaroch skládok odpadov, likvidácia ktorých patrí z hľadiska náročnosti zdolávania medzi najťažšie. Pod niektoré z nich sa podpísalo podľa hovorkyne teplé počasie (samovznietenie), ale v prípade malých nelegálnych skládok odpadov je príčinou vzniku požiaru najmä ľudská nedbalosť alebo úmyselné konanie.

„Za uvedené obdobie vznikla v kraji pri požiaroch celková predpokladaná škoda na majetku 1,719 milióna eur a celková suma uchránených hodnôt bola 3,298 milióna eur,“ dodala Kedrová.

Čítajte tiež:
Trnavskí policajti mali plné ruky práce: V našom okrese sa stali štyri dopravné nehody
Nechutný incident v záhradkárskej osade: Ján (54) čelí obvineniam za podpálenie muža (52)!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM