Rastislav Búgel Krimi

Šopu zachvátili plamene: V troskách objavili ľudské pozostatky

Šopu pohltili plamene. V troskách našli telesné pozostatky.

Ilustračný obrázok k článku Šopu zachvátili plamene: V troskách objavili ľudské pozostatky
Zdroj: TASR

Plamene v obci Kajal v galantskom okrese zapríčinili smrť človeka. V pondelok (1. 6.) o 19.00 h privolali hasičov k požiaru. V čase ich príchodu na miesto udalosti bola šopa za domom celá v plameňoch a oheň sa ďalej šíril po drevenej konštrukcii strechy domu. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Tomáš Bílik.

Ako uviedol, podľa informácií majiteľa objektu bolo podozrenie, že sa v budove nachádza osoba. Vzhľadom na stupeň rozhorenia požiaru nebolo možné do priestorov budovy okamžite vstúpiť. „Likvidácia požiaru bola primárne zameraná na jeho utlmenie v priestoroch, kde sa mala nachádzať osoba a jej následnú záchranu. Súbežne hasiči vykonávali likvidačné práce s cieľom zabrániť šíreniu požiaru po strešnej konštrukcii,“ priblížil Bílik s tým, že hasiči postupne odkrývali strešnú krytinu a skryté ohniská požiaru. „Po utlmení požiaru v priestoroch šopy hasiči osobu hľadali, ale v troskách našli už len jej pozostatky. Privolaný lekár konštatoval exitus,“ konštatoval.

Hovorca dodal, že na mieste udalosti zasahovalo desať hasičov z Galanty a Serede s piatimi kusmi hasičskej techniky. „Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Škodu na majetku predbežne stanovili na 10 000 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM