Dominika Handzušová Futbal

Spartak by rád zaspomínal na históriu: Na otvárací zápas City Areny chce pritiahnuť Ajax!

Odveta semifinále Pohára európskych majstrov dodnes silne rezonuje v spomienkach mnohých fanúšikov trnavského Spartaka. Ten by po rokoch rád najslávnejší duel histórie zopakoval.

Ilustračný obrázok k článku Spartak by rád zaspomínal na históriu: Na otvárací zápas City Areny chce pritiahnuť Ajax!
Zdroj: TASR

Spartak Trnava mal blízko k postupu do finále súťaže, ktorá dnes nesie názov Liga majstrov. V Amsterdame prehral 0:3. Odveta priniesla výsledok 2:0 – po góloch Ladislava Kunu, krstného otca Štadióna Antona Malatinského.

Oživenie spomienok

Ten sa dočkal veľkej obnovy a trnavský klub už teraz uvažuje, akým duelom otvorenie novej arény pokrstí. „V mysliach skôr narodených fanúšikov sa premieta tento duel dodnes, tí mladší o ňom so záujmom počúvajú a vďaka záznamu, ktorý priniesol jeden z fanúšikov z krajiny tulipánov, ho môžu vidieť i na DVD,“ priblížil blízky vzťah fanúšikov práve k tomuto zápasu web klubu. „I pre tieto slávne momenty klubovej histórie sa Spartak pokúsi na slávnostný otvárací zápas City Areny pritiahnuť práve Ajax.“

Súčasné tímy i pamätníci

Spartak preto posiela Ajaxu oficiálny pozývací list. Podpísali ho okrem popredných funkcionárov Spartaka aj priami účastníci zápasu a legendárni hráči andelov Stanislav Jarábek a Jozef Adamec. Prípadný duel by Trnavčania radi zohrali koncom augusta roku 2015. „Predstava nášho klubu je, že pred zápasom súčasných tímov by sa uskutočnil priateľský súboj bývalých hráčov, a teda partie okolo Johana Cruijffa s Adamcom a spol. Nemôžeme očakávať, že z vtedajších futbalistov Ajaxu príde väčšina, ale zopár by ich mohlo prísť. Ťažko teraz predpovedať, ako to dopadne. Veľmi by nás ale potešilo, ak by Ajax prijal naše pozvanie,“ uviedol PR manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM