Dominika Handzušová Futbal

Spartak s novou posilou v útoku: Haris Harba už sa teší na Sarajevo

Bosniansky futbalový útočník Haris Harba (26) sa stal novou posilou fortunaligového klubu FC Spartak Trnava. V minulosti rok a pol pôsobil v Olimpicu Sarajevo.

Ilustračný obrázok k článku Spartak s novou posilou v útoku: Haris Harba už sa teší na Sarajevo
Zdroj: TASR

Kmeňový hráč Jihlavy bude v Trnave na hosťovaní do 25. januára 2016, Spartak si potom bude môcť na neho uplatniť opciu na prestup. Informáciu priniesol oficiálny klubový web „andelov“.

Spĺňa kritériá

„Netajili sme sa tým, že hľadáme posilu do útoku. Haris spĺňa naše kritériá, ide o hrotového útočníka. Zatiaľ sme sa dohodli na hosťovaní, veríme, že nám pomôže v Európskej lige aj domácej súťaži. V prípade obojstrannej spokojnosti môžeme uplatniť opciu,“ uviedol generálny manažér Spartaka Viktor Blažek.

Trnavský klub pred začiatkom novej sezóny podpísal obrancu Borisa Godála a útočníka Emira Halilovića. Na skúške je stopér Christian Bubalovič.

Teší sa na Sarajevo

Harba v lete 2012 prestúpil z Olimpicu Sarajevo do Hradca Králové. O rok neskôr zmenil dres opäť, keď sa stal posilou Jihlavy. V českej najvyššej súťaži odohral spolu 84 duelov, v ktorých zaznamenal 19 gólov. „Príchod do Trnavy beriem ako krok dopredu. Teším sa, že budem mať šancu zahrať si Európsku ligu a tiež na fakt, že v prvom predkole cestujeme do Sarajeva, kde mám mnoho kamarátov. V Olimpicu som rok a pol pôsobil,“ povedal Harba.

V sezóne 2013/14 patril medzi najlepšie hodnotených hráčov českej ligy. V hlasovaní trénerov a kapitánov tímu obsadil tretie miesto za dvojicou hráčov Sparty Praha Josefom Hušbauerom a Bořekom Dočkalom. V rovnakej ankete sa dostal aj do ideálnej zostavy sezóny.

Čítajte tiež:
Spartak už pozná súperov pre otvorenie štadióna: Prídu Paranaense a oldboys Ajaxu
Futbalisti z regiónu ukončili sezónu Pohárom oblastného zväzu: Pozrite, kto si odnáša cennú trofej!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM