Rastislav Búgel Futbal

Spartak s plným bodovým ziskom: Futbalisti vyhrali v Podbrezovej

Dôležitý zápas pre obe mužstvá, ktoré sa pred úvodným hvizdom nachádzali v akomsi duševnom rozpoložení. Hostia prehrali predchádzajúci zápas doma s Michalovcami a spôsobili, že Podbrezová klesla na samý spodok tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Spartak s plným bodovým ziskom: Futbalisti vyhrali v Podbrezovej
Zdroj: TASR

Železiari sa však o to zaslúžili sami po piatich prehrách, až nakoniec došlo k výmene stráží a trénera Frťalu nahradil v role kouča Marek Fabuľa. Jeho premiéra sa dobre nezačala, už v 7. min si Schranz na zadnej žrdi nabehol nikým neatakovaný na center a prudkou ‚placírkou‘ pod brvno otvoril skóre. V 10. min strelu ľavačkou Podia z priameho kopu brankár Kamenár vyrazil. Vysoké lopty z krídel sa premnožili, veľa osohu však z nich nezniklo a hráči, najmä domáci, si lámali hlavu nad tým, ako odomknúť súperov obranný zámok. Veľký problém pre nich predstavoval aktívny Janečka, ktorý sa stal okrídlene známym tým, že pred sezónou prestúpil do Podbrezovej, aby sa nakoniec vrátil do trnavského materského klubu. Domáci skúšali šťastie v 25. min z priameho kopu, no Kochan len opečiatkoval múr. Z klasickej pretláčanej sa nezrodil v ďalších minútach ani jeden vážnejší brankársky zákrok a bolo otázne, čo prinesie druhý polčas.

V 51. min hlavička Sablera minula tesne bránku vedľa ľavej žrde, po centri Frizoniho to však bola jedna z mála akcií, ktorá zaváňala zo strany domácich gólom. Rovnako aj strela J. Pančíka v 57. min vzbudila nádej na vyrovnanie a po strele Vaščáka mal plné ruky práce v 59. min Kamenár. To však bolo málo oproti šanci Sablera v 65. min, ktorý opäť nestihol zo 16 metrov presnejšie zakončiť, a pritom mal na to dostatok času. Márne skončila aj ofenzíva v 70. min s hlavičkovým zakončením Vajdu tesne ponad. Tréner Fabuľa už v 75. min vystriedal troch hráčov a aj táto rýchlosť nasvedčovala, že od spokojnosti mal dosť ďaleko. V 77. min sa zdvojnásobila, pretože po centri Čonku sa presadil z 11 metrov po rýchlom polobrate Majdán a zvýšil na dvojgólový rozdiel. Zo zúfalej záverečnej snahy už železiari kontaktný gól nevykúzlili a utrpeli šiestu prehru za sebou.

ŽP Šport Podbrezová – Spartak Trnava 0:2 (0:1)

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: „Rozhodli dva momenty v našej šestnástke, treba priznať, že súper ich zvládol a stopercentne využil šance. My sme takticky hrali veľmi dobre, pramenili z toho aj šance, no mužstvo je v stave, keď mu chýba pokoj, a to rozhodlo. Hráči si zaslúžia pochvalu, za ten jeden môj tréning sa prevratené veci ani nedali čakať, musíme popracovať na tom, aby sme sa z toho všetkého dostali. Nebude to ľahké, treba nám bodovať a posunúť sa niekam dopredu. Potrebujeme nadobudnúť hlavne pokoj, a ten sa získava bodmi.“

Ivan Hucko, tréner Trnavy: „Musím povedať, že sme v prvom rade šťastní za tri body. Ešte sa chcem ospravedlniť za prehru s Michalovcami, tento zápas podľa mňa už ukázal, že sa to nezopakuje. Úvodný gól sme strelili po peknej akcii, polčas bol vyrovnaný, po zmene strán mali domáci prevahu, šance nevyužili a nám sa podarilo streliť druhý gól. Až na tých 25 minút druhého polčasu, ktoré sme nezvládali technicky, sme ukázali celkom dobrú fazónu.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM