Rastislav Búgel Futbal

Spartak s poslednou Skalicou nezaváhal: Súpera rozobral dokonale

Posledná Skalica začala v Trnave nebojácne a patrilo jej úvodných dvadsať minút zápasu. Domáci neinkasovali len vďaka skvelému výkonu brankára Jakubecha.

Ilustračný obrázok k článku Spartak s poslednou Skalicou nezaváhal: Súpera rozobral dokonale
Zdroj: TASR

Ten už v 4. min kryl hlavičku Masaryka a o tri minúty neskôr tomu istému hráčovi zneškodnil sólový nájazd. Potom si trnavský gólman poradil s gólovou strelou Dobrotku a nepodarilo sa ho prekonať ani Hlinkovi. Trnavčania mali v tejto fáze zápasu jedinú šancu, ale v 12. min loptu Mikoviča smerujúcu na Depetrisa odvrátil Záhumenský do rúk Krnáča. V ďalšej desaťminútovke sa rozohrali aj domáci a mali niekoľko sľubných príležitostí. Najskôr nepresne zakončil Depetris, potom po priamom kope Ježa vyboxoval loptu skalický gólman. V 29. min za faul v šestnástke na Haliloviča nasledoval pokutový kop a z neho Depetris prudkou strelou k pravej žrdi otvoril skóre zápasu. Domáci sa tešili iba dve minúty, keď po centri z pravej strany voľný Jakubek vyrovnal na 1:1. V 35. min sa prvýkrát do streleckej listiny v drese Spartaka zapísal skúsený Róbert Jež, keď po prihrávke Mikoviča prudkou strelou zaznamenal druhý gól domácich.

Do druhého polčasu lepšie vstúpili domáci, ktorí mohli zvýšiť svoje vedenie, ale po akcii Tambu odvrátil Vaško pred Ježom a následná hlavička Tambu išla vedľa skalickej brány. Potom mali dve dobré príležitosti hostia, ale Ulrich vystrelil spoza šestnástky vedľa a vzápätí po jeho centri hlavička Masaryka spadla na brvno trnavskej brány. Po hodine hry prevzali iniciatívu Trnavčania a svoje úsilie korunovali tromi gólmi. V 68. min po prihrávke Haliloviča umiestnil loptu k ľavej žrdi Depetris a ten istý hráč v 74. po rýchlej kontre a prihrávke Mikoviča svojím tretím gólom v zápase zvýšil na 4:1. V 79. min po prihrávke Mikoviča striedajúci Košťál premenil svoj prvý kontakt s loptou na piaty gól domácich. V závere zápasu mali hostia ešte šancu skorigovať výsledok, keď po chybe Horníka sa dostal k zakončeniu Štrombach, ale výborne chytajúceho Jakubecha neprekonal.

Spartak Trnava – MFK Skalica 5:1 (2:1)

Góly: 30., 68., 74. Depetris (prvý z 11 m), 35. Jež, 79. Košťál – 32. Jakubek

Ivan Hucko, tréner Trnavy: „Dnes sa potvrdilo, že futbal nemá logiku. Za dvadsať minút sme mohli prehrávať 0:3, potom sme však skórovali z pokutového kopu. Napriek tomu, že sme vzápätí inkasovali, gól Ježa nás postavil na nohy. V druhom polčase za stavu 3:1 sme zrazu vedeli hrať futbal. Ukázalo sa, že všetko je v hlavách hráčov.“

Štefan Horný, tréner Skalice: „Dnešný výsledok je pre nás krutý, 5:1 nezodpovedá priebehu hry. V úvode zápasu sme mohli dať dva góly, potom sme však inkasovali z penalty. Na začiatku druhého polčasu nevyužil šancu Jakubek a Masaryk opečiatkoval brvno. Potom sa dostali k slovu domáci, my sme strácali ľahké lopty. Nedá sa nič robiť, ideme ďalej. Domácim gratulujem k víťazstvu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM