Dominika Handzušová Futbal

Spartak Trnava na štíte Trenčína: Prvá prehra v sezóne

Futbalisti Spartaka Trnava pod hradom Matúša Čáka prehrali svoj prvý zápas v sezóne. Náročný duel v Škótsku a nezvyklý povrch narobili zverencom Juraja Jarábka problémy. Trenčín bol lepším tímom.

Ilustračný obrázok k článku Spartak Trnava na štíte Trenčína: Prvá prehra v sezóne
Zdroj: TASR

Obe mužstvá sa snažili síce produkovať kombinačný, útočný futbal, ale zároveň pracovali pozorne pri defenzívnych činnostiach. V prvom polčase sa preto vážnejšie šance ľahko nerodili. V 18. min domáci Mišák nepríjemnou strelou zamestnal trnavského gólmana a potom sa na oboch stranách „zomlelo“ niekoľko ošemetných situácií pred bránami, ale bez presného zakončenia. O niečo viac aktivity prejavovali domáci, ktorí sa v závere polčasu mohli ujať vedenia, ale v 41. min Malec z bezprostrednej blízkosti strelou z ťažkého uhla nastrelil len brvno trnavskej brány.

Gól zápas nakopol

Aj po zmene strán mali viac z hry domáci, ale stále im chýbal dôraz a presnosť v koncovke. Až v 69. min po rohovom kope krásnou strelou z voleja spoza šestnástky otvoril skóre zápasu domáci Holúbek. Zápas tým dostal iskru, na trávniku sa aj pritvrdilo.

Domáci však aktívnou ofenzívnou hrou držali svojho súper na dištanc a nedovolili mu rozvinúť jeho snahu o vyrovnanie. Naopak, trnavská obrana musela ešte vyriešiť niekoľko „závarov“ pred vlastnou bránou. V nadstavenom čase Simon po individuálnej akcii umiestnenou strelou z uhla k žrdi spečatil zaslúžené víťazstvo Trenčína.

Zaslúžené víťazstvo

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: „V prvej polhodine zápasu sme sa ťažšie rozbiehali, potom sme začali hrať podľa našich predstáv a dominovali sme až do konca zápasu. Súpera sme prakticky nepustili do nebezpečnej šance, sami sme si ich vypracovali niekoľko a z nich sme vyťažili dva pekné góly. Mužstvo sa psychicky aj takticky pripravilo na tento náročný zápas a za to, ako ho hráči zvládli im musím poďakovať, rovnako ako divákom.“

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: „Po náročnom zápase v Európskej lige a dlhej ceste zo Škótska sme sa do Trenčína pravdupovediac príliš netešili. Snažili sme sa čo najlepšie zregenerovať, ale v dusnom počasí a na umelej tráve sme na tom pohybovo boli dosť zle. Prvý polčas bol pomerne vyrovnaný, snažili sme sa bojovať, ale na rýchlej umelej tráve nám postupne dochádzali sily a Trenčín bol lepším tímom a na konci zápasu už jasne dominoval.“

AS Trenčín – Spartak Trnava 2:0 (0:0)
Góly:
69. Holúbek, 90.+3 Simon.
Rozhodoval: Smolák, ŽK: Ramon, Kleščík, Kubík, Čögley – Vlasko, Siva, Mikovič, Janečka. 4230 divákov.

AS Trenčín: Volešák – Čögley, Ramon, Kleščík, Holúbek – Lobotka – Kubík (78. Mondek), Hajradinovič (90.+ Bariš), Mišák (85. Opatovský), Simon – Malec

Spartak Trnava: Rusov – Siva, Bortel, M. Tóth, Čonka – Casado (46. Janečka) – Schranz, Vlasko, Sabo, Grabež (64. Špalek) – Mikovič (70. Vyskočil)

FL: Trenčín - Spartak
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM