Dominika Handzušová Futbal

Spartak v Moravciach aj proti Zürichu: Senica pýtala priveľa, UEFA schválila výnimku

Futbalový štadión ViOn-u v Zlatých Moravciach bude hostiť aj prvý zápas play-off medzi trnavským Spartakom a švajčiarskym FC Zürich. Na duel sa chystá aj početná skupina švajčiarskych fanúšikov. Trnavský klub pre nich vyhradil 290 miest.

Ilustračný obrázok k článku Spartak v Moravciach aj proti Zürichu: Senica pýtala priveľa, UEFA schválila výnimku
Zdroj: TASR

V Trnave síce pôvodne avizovali, že spomenuté stretnutie proti Zürichu sa uskutoční na štadióne v Senici, napokon sa však kluby nedohodli na spolupráci. Informoval o tom PR a event manažér FC Spartak Trnava Marek Ondrejka.

Senica finančne nedostupná

„Všetky rokovania smerovali ku vzájomnej dohode, cenová ponuka zo senickej strany však bola pre nás neakceptovateľná. Aby sme nešli do straty, museli by sme ceny lístkov vyhnať na sumu, ktorú by si mohlo dovoliť len veľmi málo fanúšikov. Oslovili sme teda Slovenský futbalový zväz, ktorý nám pomohol pri rokovaniach s Európskou futbalovou úniou UEFA. Tá povolila ďalšiu výnimku pre Zlaté Moravce v prípade, ak dejisko duelu odobrí FC Zürich ako aj Švajčiarsky futbalový zväz. Nakoľko sme dostali od súpera a zväzu súhlasné stanovisko, duel sa bude hrať na štadióne ViOn-u,“ vysvetlil Ondrejka.

Vstupné šlo hore

Ceny vstupeniek pre držiteľov permanentiek stanovil klub na 12 eur, pre ostatných na 15 eur. Dôchodcovia nad 70 rokov, deti do 12 rokov a držitelia preukazu ZŤP si môžu uplatniť zľavu za 9 eur (držiteľ permanentky), resp. 12 eur. „Do ceny vstupeniek sme museli premietnuť výrazne zvýšené náklady súvisiace s play-off. Počas úvodných troch predkôl sme cenu lístkov nezvyšovali, teraz zohľadňujeme aj pokročilé štádium súťaže a atraktivitu protivníka,“ poznamenal Ondrejka.

Vstupenky si môžu prednostne zakúpiť „permanentkári“. Pokladňa na Športovej ulici bude pre nich otvorená v piatok 15. augusta od 16.00 do 18.00 h a v sobotu 16. 8. od 10.00 do 12.00 h. Ostatní fanúšikovia si budú môcť lístky zabezpečiť hneď po sobotňajšom fortunaligovom stretnutí s Ružomberkom (výkop je o 17.00 h) od 19.00 do 20.00 v pokladni na Športovej ulici, keď sa začne voľný predaj. Ďalšiu možnosť budú mať v pondelok, utorok a stredu od 16.00 do 18.00 taktiež v pokladni na Športovej ulici. Od pondelka budú lístky k dispozícii aj na čerpacej stanici ViOn, vedľa štadióna v Zlatých Moravciach.

Do kotla len z fanshopu

„Kotol“ bude mať podľa M. Ondrejku miesto opäť v sektoroch B1 a B2, tieto vstupenky sú k dispozícii len vo fanshope za 15 eur. Permanentkári, ktorí majú záujem ísť medzi „ultras“, si môžu lístok zakúpiť za 12 eur v pokladni na Športovej ulici počas piatka a soboty predpoludnia. To platí aj pre ostatné zľavnené vstupenky.

Vo fanshope sa zľava súvisiaca s celosezónnou vstupenkou nedá uplatniť. „Vstupenky sme chceli predávať už v stredu, nakoľko sa však zmenilo dejisko zápasu, musíme sa pripraviť inak aj po technickej stránke. Preto spúšťame predaj až v piatok. Veríme však, že všetko sa stihne a štadión bude vypredaný. Ak by zostali voľné miesta, dopredaj bude pred duelom na štadióne v Zlatých Moravciach,“ dodal Ondrejka.

Foto: ilustračné.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM