Dominika Handzušová Futbal

Spartak získal bývalého slovenského reprezentanta: Medzi tri žrde sa vracia Ľuboš Kamenár

Futbalový fortunaligista FC Spartak Trnava sa posilnil na brankárskom poste. Do svojich služieb získal Ľuboša Kamenára.

Ilustračný obrázok k článku Spartak získal bývalého slovenského reprezentanta: Medzi tri žrde sa vracia Ľuboš Kamenár
Zdroj: TASR

Ako informovala oficiálna webstránka „andelov“, gólman (28) podpísal s vedením klubu zmluvu do 30. júna 2016. Kamenár prichádza do „slovenského Ríma“ ako voľný hráč, naposledy pôsobil v maďarskom ETO Győr, ktorý skrachoval.

Chytať by mohol už proti DAC

„Vyhoveli sme požiadavke trénerov. Ľubo Kamenár je asi to najlepšie, čo momentálne na trhu bolo. Som veľmi rád, že komunikácia s Ľubošom bola rýchla a prišlo k dohode. Zmluvu chceme zaregistrovať čo najskôr, riešime papierové náležitosti s maďarským zväzom, snažíme sa všetko vyriešiť tak, aby mohol chytať už v nedeľu v ligovom zápase na pôde Dunajskej Stredy,“ povedal pre klubový web generálny manažér Spartaka Viktor Blažek.

Do druhého predkola Európskej ligy proti Linfieldu zasiahnuť ešte nemôže, nakoľko nebol na súpiske pred úvodnom duelom. „S Trnavou som v kontakte asi tri týždne, ozvali sa mi funkcionári z klubu a zisťovali moju situáciu. V Győri som skončil, bol som voľný hráč. Po kontakte som prejavil záujem hrať za Spartak a dohodli sme sa,“ povedal Kamenár.

Teší sa na návrat

Odchovanec trnavského futbalu okúsil ligu práve v Trnave, odkiaľ následne odišiel do Petržalky. Jeho prvou zahraničnou štáciou bol francúzsky Nantes, odkiaľ neskôr hosťoval v tureckom Sivasspore, pražskej Sparte, pol sezóny opäť v Trnave a následne v glasgowskom Celticu.

Naposledy chytal za spomínaný Győr. „Teším sa na pôsobenie v Trnave. Otec aj dedko sú veľkí fanúšikovia Spartaka, uvidia ma v akcii na novom štadióne. Z návratu sa potešila aj manželka,“ dodala nová trnavská akvizícia.

Čítajte tiež:
Cieľom je postup: Trnava letí do Belfastu bez viacerých hráčov základnej zostavy
Ste naozaj doma v trnavskom športe? Otestujte si svoje vedomosti v KVÍZE

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM