Dominika Handzušová Futbal

Spartakovské derby pre našich: Jakub Vojtuš prelomil streleckú smolu

Trnavskí futbalisti svojou aktivitou Myjavu predčili a zaslúžene vyhrali. Dva góly padli z nariadených penált, tretí pridal v závere striedajúci Vojtuš.

Ilustračný obrázok k článku Spartakovské derby pre našich: Jakub Vojtuš prelomil streleckú smolu
Zdroj: TASR

Po úvodnom oťukávaní sa ako prví ofenzívne prejavili hostia, keď v 8. min. napriahol z 20 metrov Sabo a lopta opečiatkovala brvno. Individuálny prienik predviedol o štyri minúty neskôr Mikovič, prešiel cez troch protihráčov, no stopku jeho snahe vystavil včasným vybehnutím Solnička.

Trnavčania aktívnejší

Hra sa v nasledujúcich minútach odvíjala zväčša v strede poľa. Pre domácich sa zaujímavo črtala situácia z 24. min., na Kolárov center pred bránu však Kuzma nedosiahol. Do veľkej šance sa v 32. min. dostal Greššák, zvnútra pokutového územia bránku minul. V 35. min. fauloval Jánošík v šestnástke Clebera a Trnava mala výhodu pokutového kopu. Ten s prehľadom premenil Sabo a aktívnejší hostia sa ujali vedenia – 0:1. V závere polčasu zle vykopol loptu Solnička, do úniku sa dostal Cleber, ale svoju šancu nevyužil.

Vyrovnanie z ofsajdu

Vstup do druhého dejstva hry, v ktorom sa výdatne rozpršalo, vyšiel lepšie Myjavčanom. V 50. min. aj dosiahli gól, ale Kuzma bol v ofsajde. Rovnako pochodili aj trnavskí hráči v 62. min., keď sa v postavení mimo hry ocitol Sabo. Zvýšiť náskok „červeno-čiernych“ mohol v 72. min. po Vlaskovej prihrávke Mikovič, ale bránu netrafil.

Aj druhý gól z penalty

V 76. min. došlo k súboju Častulína s Vlaskom v pokutovom území a hlavný arbiter po druhý raz nariadil penaltu. Tú Vlasko premenil strelou k žrdi – 0:2. V samom závere ešte po chybe v defenzíve „kopaničiarov“ spečatil výhru Trnavy striedajúci Vojtuš – 0:3.

Spartak Myjava – FC Spartak Trnava 0:3 (0:1)

Góly: 36. Sabo (z 11 m), 77. Vlasko (z 11 m), 90. Vojtuš.
Rozhodoval: Valášek, ŽK: Marček, Častulín – Bortel, 1896 divákov

Spartak Myjava: Solnička – Švec (66. Peňaška), Jánošík, Častulín, Kolár – Bílovský (82. Kastelovič), Marček – Ciprys, Pekár, Daniel – Kuzma

Spartak Trnava: Kelava – Tóth, Nikolič, Bortel, Čonka – Casado – Mikovič, Vlasko (85. Sládek), Greššák (89. Hlinka), Sabo – Cleber (79. Vojtuš)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM