Rastislav Búgel Samospráva

Športová časť pre Trnavu: City Arena vracia futbalový štadión mestu

Spoločnosť City-Arena, a.s., informovala, že športovú časť obchodno-športového komplexu City Arena v Trnave – Štadión Antona Malatinského vložila po výstavbe späť do vlastníctva mesta. Ide o majetok v hodnote 22 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Športová časť pre Trnavu: City Arena vracia futbalový štadión mestu
Zdroj: TASR

Transakcia je zapísaná aj v katastri nehnuteľností. „Zhodnotený majetok sme vrátili mestu presne podľa zmluvy s mestom Trnava,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Pavol Adamec. Ide o zmluvu z 22. novembra 2012.

Spoločnosť na výstavbu komplexu získala dohromady 3,5 hektára pozemkov spolu s nehnuteľnosťami v centre Trnavy v hodnote asi 7,5 milióna eur za sumu 1 euro. Za to sa zaviazala zrekonštruovať mestský futbalový štadión v hodnote 15 miliónov eur. Do výstavby komplexu s polyfunkčnými komerčnými aktivitami deklarovala investovať 76 miliónov eur. Vtedajší primátor Vladimír Butko tento krok vtedy vysvetľoval, že mesto dlhodobo hľadalo investora, ktorý by zrekonštruoval štadión. „Táto investícia je nenávratná, preto rešpektujeme, že potrebuje aj komerčnú časť, aby vyvážila vložené prostriedky,“ uviedol pred viac ako troma rokmi.

Podľa vyjadrenia právneho a majetkového odboru mestského úradu, ktoré dnes poskytol hovorca radnice Pavol Tomašovič, zmluva so City Arenou, a.s., je nájomná, uzatvorená na dobu určitú na 30 rokov. "Na základe tejto nájomnej zmluvy spoločnosť užíva objekty futbalového štadióna a v rámci tohto užívania je oprávnená vykonať technické zhodnotenie objektov štadióna. Objekty štadióna boli a sú stále vo vlastníctve mesta, spoločnosť City-Arena ich iba užíva z titulu nájomnej zmluvy. Po ukončení nájomného vzťahu budú objekty vrátené mestu, a toto technické zhodnotenie bude prevedené do majetku mesta kúpnou zmluvou za 1 euro,“ uvádza mesto vo svojom stanovisku. Nájomná zmluva je podľa vyjadrenia mesta zverejnená na jej webovej stránke pod centrálnym číslom 1125/2012. V prípade katastra ide o záznam stavieb – objektov štadióna, po novom zameraní ku kolaudácii uvedeného technického zhodnotenia.

Pavol Adamec dnes informoval aj o tom, že spoločnosť vyzvala mesto na prevzatie investícií do okolitej infraštruktúry pri City Arene v hodnote ďalších päť miliónov eur. Investície súvisiace s rekonštrukciou City Areny zahŕňajú obnovu ulíc Halenárska, Hlboká, Kollárova, Dolné Bašty, vrátane dvoch kruhových križovatiek, súvisiacich chodníkov a cyklotrasy, a tiež vybudovanie mestského osvetlenia a výsadbu zelene. „Všetky tieto stavby sú už skolaudované a pripravené na presun do mestského majetku za 1 euro,“ uviedol Adamec.

Podľa vyjadrenia vedúcej stavebného odboru na radnici Ivety Miterkovej sa toto netýka svetelnej križovatky ulíc Hlboká, Sladovnícka, Kollárova, Spartakovská. Na križovatku bola vydaná zmena stavebného povolenia, práce by sa podľa jej vyjadrenia mohli konať do konca prvého polroka. Skolaudovaná nie je ešte ani lávka pre peších nad Hlbokou ulicou, ktorá dostala povolenie na predčasné užívanie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM