Zuzana Vajayová Rôzne

Športové majstrovstvá s Nestlé 2011

Únia pracovníkov detských domovov, Spoločnosť priateľov detí z detských domovov – Úsmev ako dar, Nestlé Slovensko a Fórum riaditeľov detských domovov Vás týmto pozývajú na 21. ročník Športových majstrovstiev detí z detských domov.

Športové majstrovstvá s Nestlé 2011 sa uskutočnia v sobotu 4.júna 2011 v Dobšinej, v priestoroch ZŠ v Dobšinej, Zimná ulica, so slávnostným nástupom o 10.00 h a vyhodnotením pretekov v čase 16.30 – 17.00 h. Odovzdávanie medailí je naplánované v časoch 12,15 – 13,00 h a 16,30–17,00 h.

Celoslovenské športové hry detí detských domovov na Slovensku budú vo vybraných súťažných disciplínach – atletike, minifutbale, volejbale a po prvý raz aj v stolnom tenise. Zmeny nastali aj v dĺžkach tratí, kde sa prešlo v behoch zo 60 m na olympijských 100 m. Prvýkrát sa súťaží bez rozdielu veku, limitovaná je iba horná hranica a to vekom 17 rokov (ročník narodenia 1994).

Najlepší žiaci budú reprezentovať Slovensko 17. až 19. júna 2011 na Medzinárodných športových hrách detí z detských domovov v Maďarsku, na štadióne v Miškolci, na ktorých sa zúčastnia deti z detských domovov z Čiech, Maďarska, Slovenska a Rumunska a pozorovatelia z Rakúska. V základných kolách sa tohto projektu na Slovensku zúčastnilo viac ako 500 detí z detských domovov.

Celoslovenské športové vyvrcholenie v Dobšinej nadväzuje na regionálne kolá. Projekt sa realizoval v 3 jednodňových cykloch – kolách podľa regiónov, ktoré sa konali v Detskom domove v Kolárove 28. mája 2011 pre deti zo západoregiónu, v Detskom domove v Rimavskej Sobote – 21. mája 2011 pre deti zo stredoregiónu a v Detskom domov Sv. Mikolaja v Medzilaborciach – 14. mája 2011 pre deti z východoregiónu.

Tradičným cieľom projektu ,,Športové majstrovstvá s Nestlé 2010“ je, prostredníctvom realizácie záujmových, športových a rekreačných aktivít v rámci primárnej prevencie, posilňovať sebavedomie, rozvíjať motivačné a vôľové vlastnosti, húževnatosť a vytrvalosť, rozvíjať schopnosti prekonávania prekážok, rozvíjať záujmovú sféru, zabezpečovať záujmové a športové aktivity zamerané na podporu vhodného využívania voľného času, organizované v otvorenom prostredí – športové súťaže a loptové hry v prírode.

Úsmev ako dar hľadá riešenie, ako v reálnych podmienkach skutočne pomôcť opusteným deťom naplniť ich potrebu blízkej osoby, trvalých vzťahov, potrebu bezpečia, adekvátnych podnetov pre zdravý vývin a dôveru v seba i iných. Všetky rozvojové projekty, ktoré táto organizácia robí pre deti, by nezrealizovala bez podpory a spolupráce partnerov a podporovateľov. Spoločným úsilím sa tak darí napĺňať myšlienku „… aby každé dieťa malo rodinu“. Spoločnosť priateľov detských domovov – Úsmev ako dar, si cení, že firma Nestlé myslí na deti z detských domovov a podporuje projekty v prospech rôznym spôsobom znevýhodnených detí. Široká verejnosť vníma Nestlé ako dôveryhodnú a úspešnú spoločnosť, ktorá podporuje projekty v neziskovom sektore a aj toto podujatie podporila najväčšou finančnou čiastkou zo všetkých sponzorov.

Vyjadrenia pre masmédiá a informácie o podujatí na požiadanie poskytne PhDr. Mária Soboličová, PhD, zástupkyňa jedného z organizátorov akcie, Spoločnosti priateľov detí z detských domovov – Úsmev ako dar (ÚAD), tel: 0903 781 774. In­formácie tiež poskytuje riaditeľ organizačného výboru športových hier, Bc. Emil Malárik, tel. 0917 460 807 a predsedníčka technickej komisie športových hier, Mgr. Marcela Šípošová, tel. 0918 426 811.

Zdroj: PAPER LIFE Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM