Monika Hanigovská Rôzne

Spoveď Trnavčanov: Ako budeme tráviť tohtoročný Silvester!

Ani sme sa nenazdali a Silvester je už za dverami. Zisťovali sme u obyvateľov Trnavy, ako a kde ho budú tráviť. Možno ich plány inšpirujú aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Spoveď Trnavčanov: Ako budeme tráviť tohtoročný Silvester!
Zdroj: TASR

Silvester je tu už čo nevidieť. Je preto najvyšší čas sa zamyslieť, ako a kde budete tráviť čas na prelome starého a nového roka. Niektorí z vás už určite majú v hlave jasno, iní sa zase stále nerozhodli. My sme zisťovali silvestrovské plány Trnavčanov, ktoré vás možno inšpirujú.

Na najvyššom vrchu

Niektorí Trnavčania oslavujú Silvester aktívnym pohybom. Doprajú si výstup na najvyšší vrch Malých Karpát – Záruby.„Chodíme tam už niekoľko rokov po sebe. Štartujeme tak skoro Silvester na čerstvom vzduchu, v krásnom prostredí a s veľkým množstvom dobre naladených ľudí. Človek si cez vianočné sviatky ľúbi viac zamaškrtiť a práve tento výstup hodnotím ako správny štart do nového roka,“ povedal nám s úsmevom Martin.

Akciu „Silvestrovský výstup na Záruby“ si môžete dopriať aj so KST Slovšport Trnava, pričom stretnutie je na vrchole naplánované okolo dvanástej hodiny. Výstup si však môžete dopriať aj podľa vlastných časových možností.

Lákavé okolie

Ďalší tip nám ponúkol Trnavčan Peter, ktorý spolu s priateľkou a dvoma štvornohými chlpáčmi trávi už niekoľko rokov Silvester mimo nášho mesta. „Trávime Silvester zásadne mimo Trnavy, vo vybratom penzióne alebo chate. Okolie Trnavy má kopec zaujímavých miest. Kto hľadá nájde… Viete, priateľka a aj ja sme v práci maximálne vyťažení. A naše psy vyslovene nenávidia rôzne petardy a celkovo ohňostroj. Preto máme radi prechádzky po zaujímavých miestach s našimi štvornohými deťmi,“ smeje sa rodený Trnavčan Peter. A ako ďalej dodáva, odporúča Dobrú vodu ,na ktorú sa chystá aj tento rok.

Silvestrovská cena v hode

Silvester sa dá odštartovať aj vo vrhačskom sektore atlétov Slávie Trnava a to už od desiatej ráno. Už v poradí 34. ročník „Silvestrovskej ceny v hode bremenom“ preskúša silné ruky súťažiacich. Súťaž však ponúka priestor aj pre rekreačných záujemcov. „Môj priateľ sa chystá na hod bremenom. Takže ho s našimi priateľmi prídeme aktívne podporiť, “ vraví nám Trnavčanka Lenka.

Bary aj ohňostroj

Viacero Trnavčanov sa cez silvestrovský večer vyberie tradične do trnavských ulíc. „Tohtoročný Silvester? Jedine v našom meste! Predsa je to deň, keď sa má poriadne oslavovať a centrum mesta takéto možnosti skutočne má. Treba však urobiť včas rezerváciu. Aby ste potom nestratili čas behaním z jedného baru do druhého. Určite však vybehneme aj na námestie na polnočný ohňostroj. Každoročne stojí za to,“ prezradila nám vysokoškoláčka Lu­cia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM