Monika Hanigovská Rôzne

Spravodajský SÚHRN týždňa: 5 tém z Trnavy a okolia, ktoré zaujali najviac

Je tu nedeľa a ten pravý čas sa obzrieť za končiacim sa týždňom. Aké témy z Trnavy a okolia našich čitateľov zaujali najviac? Pozrite si to v súhrne.

Ilustračný obrázok k článku Spravodajský SÚHRN týždňa: 5 tém z Trnavy a okolia, ktoré zaujali najviac
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavská atlétka

Zaslúži si klobúk dole! Trnavčanka predviedla za veľkou mlákou výkon, ktorý sa len tak nevidí. Atlétka Michaela Pešková, ktorá študuje na University of Nebraska v Lincolne v USA, sa vynikajúco uviedla na tamojšom domácom mítingu Adidas Classic. Pozrite si, aký parádny výkon podala.

Návrhy na obnovu parku

Trnava vyhlásila ešte vlani v septembri verejnú anonymnú kombinovanú urbanisticko-architektonickú a krajinársku súťaž návrhov s názvom “Obnova Ružového parku v Trnave”. Pričom predmetom tejto spomínanej súťaže bolo riešenie lokality Ružového parku so záhradou pri barokovej Emmerovej vile s priľahlým územím parku a brehmi toku Trnávka. Počas týždňa sme vám priniesli dva návrhy., ktoré porota vybrala do finále.

Výšivky

Diela zrodené poctivou ručnou prácou našich starých mám. V Trnave a okolí sa dodnes zachovali krásne výšivky, ktoré kedysi zdobili príbytky obyvateľov. Sú živou spomienkou a súčasne pamiatkou na našich milovaných. Tiež nám už pri prvom pohľade na ne prezrádzajú zaujímavosti o našich zvykoch či tradíciách.

Porekadlá

Západniari sú vynaliezaví, platí to aj v prípade našej reči. Rôzne trefné pripomienky, či porekadlá v trnavčine sú populárne. Mnohí Trnavčania a spol. ich používajú na dennej báze. Zozbierali sme ich s dávkou nadsádzky do jedného špeciálneho prehľadu.

Psíky

Hľadajú svoj nový domov. Psíky v trnavskom útulku čakajú na dobrých ľudí, ktorí by si ich zobrali a postarali sa o nich. V spomínanom útulku sa momentálne nachádzajú rôzne plemená psíkov rôzneho vzrastu a veku. Počas týždňa sme vás s viacerými zoznámili.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM