Monika Hanigovská Samospráva

Šrobárová ulica sa dočká rekonštrukcie: Potešia sa aj cyklisti!

Známa lokalita v Trnave sa dočká obnovy. Na Šrobárovej ulici je v pláne rekonštrukcia. Tešiť sa môžu aj milovníci jazdy na bicykloch.

Ilustračný obrázok k článku Šrobárová ulica sa dočká rekonštrukcie: Potešia sa aj cyklisti!
Zdroj: TASR

Šrobárová ulica sa dočká rekonštrukcie. Podľa hovorcu mesta Pavla Tomašoviča vysúťažená cena bola stanovená na cca 650 000 eur a víťazom sa stala spoločnosť Cesty Nitra, s ktorou bola na základe súťaže podpísaná zmluva.

„Šrobárová ulica patrí k najvyťaženejším komunikáciám, ktorú bolo v rámci plánovaného komplexného riešenia potrebné z hľadiska dopravného i technického zrekonštruovať. Preto bola zaradená a schválená do rozpočtu mesta poslancami na tento a budúci rok,“ povedal pre spravodajský portál Trnava 24 P. Tomašovič.

A na kedy sa predpokladá samotný štart rekonštrukcie? „Práce na rekonštrukcii začnú po dokončení momentálnych opráv sieti. Vzhľadom na tieto skutočnosti je predpoklad termínu začatia rekonštrukcie Šrobárovej ulice jar budúceho roka a dĺžka rekonštrukcie je naplánovaná na tri mesiace. Rozhodujúcim faktorom budú poveternostné podmienky,“ povedal nám hovorca.

Ohľadne plánovanej obnovy sa môžu tešiť aj milovníci jazdy na dvoch kolesách či chodci. „Popri rekonštrukcii komunikácie príde k vybudovaniu cyklotrasy, rekonštrukcii chodníka pre peších a výsadbové práce,“ ozrejmil nám Tomašovič. Práce počítajú aj s výmenou verejného osvetlenia. Zrekonštruovanú ulicu budú osvetľovať lampy v tvare lucerny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM