Monika Földešiová Kultúra

StreeTT session bude konkurenciou Noci v múzeu

Sobota 19. mája sa v Trnave neponesie iba v znamení Noci v múzeu, na ktorú sa pripravuje Západoslovenské múzeum i Galéria Jána Koniarka, ale aj festivalu pouličného umenia StreeTT session. Podujatie je určené širokej verejnosti, voľne dostupné pre ka

Myšlienkou je inšpirovať mladých k športu i umeniu a ponúknuť alternatívu k využívaniu voľného času. Preto sú cieľovou skupinou predovšetkým mladí ľudia, všetci športoví nadšenci, náhodní okoloidúci, ale pripravený je aj program pre deti. Informovala o tom webová stránka hlavného organizátora mesta Trnava.
V programe, ktorý sa začne v športovom areáli Slávia na Rybníku o 13. hodine a potrvá najmenej do 21. hodiny, sú súťaže v „streete“, čo sú technické triky v podobe skokov na rampách, jazda po prekážkach, tiež na furtošlape – bicykli s jedným kolesom a bez bŕzd.
Návštevníci budú môcť okrem súťažiacich obdivovať aj jazdcov z o.z. Street sports Trnava a ich skateboardové predstavenie, graffity a street art prídu vytvoriť na vyhradených plochách mladí umelci. Súčasťou podujatia bude Trnavčanom aj dobre známy Bercajgel – cyklistická jazda mestom Trnava, na ktorej sa pravidelne zúčastňuje približne 200 nadšencov všetkých generácií. Po skončení Bercajglu sa uskutoční koncert známej kapely Chiki liki tua. Pre najmenších je pripravené divadelné predstavenie Pirátov syn v podaní divadla MaKiLe.

tasr foto: https://www.facebook.com/streTTsesion

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM