Tlačové správy

Súťaž kníhkupectva Martinus.sk: Magický svet Harryho Pottera máte teraz na dosah

Ocitnúť sa v Rokforte, na Privátnej ceste alebo v dome Weasleyovcov je snom mnohých fanúšikov série o mladom čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi. Aj keď väčšina miest v tomto príbehu je len fikciou, navštíviť ich je teraz na dosah! ;-)

Ilustračný obrázok k článku Súťaž kníhkupectva Martinus.sk: Magický svet Harryho Pottera máte teraz na dosah
Zdroj: Dnes24.sk

Stačí, ak sa do konca augusta zapojíte do súťaže o návštevu Štúdia Harryho Pottera v Londýne, ktorú organizuje kníhkupectvo Martinus.sk.

Iba pár kilometrov od centra hlavného mesta Veľkej Británie sa nachádzajú Warner Bros. Studios Leavesden. Tento priestor má už 70-ročnú históriu. Od roku 1939 sa v halách vyrobili tisícky lietadiel či súčiastok do nich. Výroba sa skončila v roku 1992, kedy boli priestory uzavreté. O dva roky neskôr znovu ožili, tento raz však s celkom iným účelom. Hollywoodska filmová spoločnosť sa rozhodla využívať ich ako filmové štúdiá.

V septembri v roku 2000 sa práve v bývalej fabrike na lietadlá začalo s natáčaním prvého dielu série: Harry Potter a Kameň mudrcov. Toto miesto si filmári určite vybrali aj preto, aby splnili požiadavku autorky J. K. Rowlingovej, ktorá trvala na natáčaní vo Veľkej Británii. Postupne tu vzniklo všetkých 7 filmov.

A tak sa dnes na tomto mieste môžete prejsť Šikmou uličkou, zalietať si na metle alebo ochutnať ďatelinové pivo. To je však len malá časť zo všetkých zážitkov, ktoré čakajú na návštevníkov Harry Potter Studio. Verejnosti sú prístupné aj kostýmy, nákresy či špeciálne efekty použité vo filmoch.

Lístky do štúdia si treba objednať pár týždňov vopred. Niet sa čomu čudovať, veď knihy o Harrym Potterovi vyšli vo viac než 60 jazykoch a celkovo sa z nich predali milióny kusov po celom svete. Slovensko nebolo výnimkou, a napríklad v kníhkupectve Martinus.sk si zamestnanci doteraz veľmi dobre pamätajú na ošiaľ, ktorý vznikol zakaždým po vyjdení nového dielu. „V roku 2005, keď som nastúpila, práve vyšiel 6. diel. Balili sme obrovské kopy kníh, ktoré boli v našich priestoroch úplne všade!“ spomína martinusáčka Milena, ktorá pracuje na oddelení zákazníckeho servisu v kníhkupectve.

Najväčšie internetové kníhkupectvo Martinus.sk tento mesiac oslavuje svoje 25. narodeniny a prináša súťaž o 250.000 cien a hlavnú cenu: návštevu štúdia Harryho Pottera v Londýne pre 2 osoby. Všetky podrobnosti o súťaži, zaujímavosti z histórie kníhkupectva, ale aj množstvo zliav nájdete na stránke 25.martinus.sk.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM