Monika Hanigovská Rôzne

Svetlo z Betlehema pricestuje vlakom do Trnavy: Odpáliť si ho môžete už onedlho

Svetlo z Betlehema zažiari aj v našom meste. Betlehemské svetlo si budú môcť Trnavčania odpáliť priamo na železničnej stanici.

Ilustračný obrázok k článku Svetlo z Betlehema pricestuje vlakom do Trnavy: Odpáliť si ho môžete už onedlho
Zdroj: Slovenský skauting

Odpálený plamienok pokoja, lásky a nádeje z Baziliky Narodenia Pána v Betleheme sa už onedlho vydá vlakom po celom Slovensku. Nevynechá pritom ani naše mesto.

Svetlo z Betlehema doručia skauti po 25 hlavných i vedľajších železničných tratiach do 300 miest a obcí, od Kútov na západe, až po Čiernu nad Tisou na východe republiky. Na svoju púť sa vydá plamienok 23. decembra. Pričom pricestuje aj do Malého Ríma.

"Do Trnavy prinesú skauti Betlehemské svetlo v troch vlakoch. A to na OS 2617 v smere z Kútov do Trnavy s príchodom 16:58 hod., rovnako príde aj vlakmi R605 (Bratislava – Košice) s príchodom 10:32 hod., a REX 1725 (Bratislava – Prievidza) s príchodom 15:08 hod.,“ informoval nás Marián Suvák, koordinátor Betlehemského svetla na Slovensku.

Betlehemské svetlo bude ďalej putovať do trnavských chrámov. Odpáliť plamienok si však budete môcť aj skôr.

V každom vlaku je teda posádka s Betlehemským svetlom. To je jeden spôsob, ako sa môžu ľudia dostať ku Svetlu, druhý je v kostole,“ informoval nás Marián Suvák ako však dodal, presné informácie ohľadom trnavských kostolov stále dolaďujú.

Informácie o presnom mieste a čase uloženia plamienka pokoja, lásky a nádeje Vám prinesieme už čoskoro.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM