Rastislav Búgel Krimi

Sviatok sa neobišiel bez problémov na cestách: Vážna nehoda, aj alkohol za volantom

Dve dopravné nehody sa stali počas sviatočného dňa na našich cestách. V jednom prípade úradoval alkohol, v ďalšom pravdepodobne únava.

Ilustračný obrázok k článku Sviatok sa neobišiel bez problémov na cestách: Vážna nehoda, aj alkohol za volantom
Zdroj: Policajný zbor SR

Diaľničná polícia bola v utorok 15. septembra o 17.47 hodine privolaná k dopravnej nehode na rýchlostnej ceste R1 v katastrálnom území obce Vlčkovce. „60-ročná žena išla smerom na Trnavu, keď na aute Hodna CR-V prešla z nezistených príčin z pravého jazdného pruhu do odbočovacieho pruhu na obec Vlčkovce. Vzápätí prešla až na nespevnenú časť a narazila prednou časťou auta do dopravného značenia a potom do betónového základu protihlukovej steny,“ informuje policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Ako ďalej informuje polícia, pri nehode sa ťažko zranila vodička auta a 7-ročná spolujazdkyňa, ktorá sedela na zadných sedadlách.

„Obe Bratislavčanky boli prevezené do nemocnice. Polícia alkohol u ženy nezistila. Okolnosti a presné príčiny nehody polícia naďalej zisťuje,“ informuje Linkešová.

Priamo v obci Vlčkovce dokumentovala polícia aj ďalšiu dopravnú nehodu. „Bratislavčan včera krátko pred polnocou jazdil na aute Ford Mondeo po Ulici Kostolnej. Pri cúvaní poškodil dve zaparkované vozidlá, Škodu Octávia a Citroen Saxo. Pri nehode sa nik nezranil. Škoda na vozidlách bola odhadnutá na 1100 eur,“ informuje Mária Linkešová.

Polícia podrobila vodiča dychovej skúške na alkohol, ktorá bola pozitívna. „Policajti mu namerali 1,59 mg/l alkoholu v dychu, čo je 3,31 promile. 38 ročný vodič je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a polícia preveruje aj okolnosti, za ktorých došlo k užívaniu motorového vozidla. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na jeden rok,“ informuje policajná hovorkyňa M. Linkešová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM