Dominika Handzušová Samospráva

Symboly mesta, akvapark a Pekné pole: O čom budú hlasovať poslanci na svojom zasadnutí?

Poslancov mestského zastupiteľstva čaká ďalšie zasadnutie. Schvaľovať sa bude napríklad predaj pozemku pre akvapark za jedno euro či rozpočet pre roky 2015-2017.

Ilustračný obrázok k článku Symboly mesta, akvapark a Pekné pole: O čom budú hlasovať poslanci na svojom zasadnutí?
Foto: Dominika Handzušová

22. riadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Trnava sa bude konať 11. novembra od 13:00 hod. v konferenčnej sále trnavskej radnice. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších bodov programu.

Pozemok za euro

Na Slávii má vyrásť akvapark. V septembri sa už začali prvé výkopové práce na vnútornej časti, ktorá už má stavebné povolenie a tak či tak ju postavia. Poslanci budú rokovať o odpredaji ďalších pozemkov na vonkajšiu výstavbu. Za tieto má investor zaplatiť 1 €.

Dane a symboly mesta

Meniť sa budú Všeobecne záväzné nariadenia o miestnych daniach a o dani z nehnuteľnosti. Pred pár mesiacmi vyvolala radikálna skupina zaujímavú kauzu. Na svojich tričkách totiž použila erb mesta, za čo mala byť pokutovaná. Celá vec sa dostala až k prokurátorovi, ktorý mestu vytýka, že aktuálne nariadenie nie je v súlade s Ústavným zákonom. Poslanci preto budú schvaľovať nové znenie VZN.

Pekné pole

Lokalita Pekné pole bola do 90. rokov 20. storočia zastavaná v línii ulice Ustianskej a M. Koperníka. Západnú hranicu zástavby tvorila a tvorí ulica J. Hlúbika, ktorá je hlavnou dopravnou tepnou v území a ktorá bola vždy uvažovaná ako základ urbanistickej koncepcie. Na predĺženie Koperníkovej ulice smerom severným nadväzuje rozvoj novej zástavby rodinných domov. Poslanci budú rokovať o zadaní urbanistickej štúdie pre šiestu etapu výstavby, konkrétne územie za Ustianskou cestou. Riešenie predpokladá, že po vybudovaní obytnej zóny v danej lokalite vznikne zástavba maximálne 26 rodinných domov. Možno teda očakávať, že na riešenom území bude bývať celkom cca 98 obyvateľov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM