Futbal

Spartak získal talentovaného Špaleka, nepokračujú Hodek a Nworah

Talentovaný futbalista Nikolas Špalek bude pokračovať v kariére v drese Spartaka Trnava. S fortunaligistom sa ešte len 17-ročný stredopoliar dohodol na trojročnom kontrakte.

Ilustračný obrázok k článku Spartak získal talentovaného Špaleka, nepokračujú Hodek a Nworah
Zdroj: TASR

Špalek pôsobil v uplynulej sezóne v Nitre, s ktorou sa však nedokázal udržať medzi elitou. Prvý raz sa objavil na sústrední „bílich andelov“ v Rakúsku. „S Nitranmi aj Nikolasom sme sa dohodli pomerne rýchlo, sme radi, že tento mladý talentovaný hráč bude pôsobiť u nás v klube. Nikolas má potenciál, patrí medzi najväčšie talenty na Slovensku. Sám prejavil záujem u nás hrať, preto sme rokovali rýchlo a doriešili sme to tak, že už zajtra odlieta s výpravou na Maltu,“ uviedol v tlačovej správa generálny manažér tímu Dušan Keketi.

S prestupom do Trnavy vyjadril spokojnosť aj Špalek: „Teším sa z príchodu do Spartaka, chalani ma prijali dobre. Dúfam, že to tak bude pokračovať. Vyzerá, že sa všetko stihne vybaviť tak, aby som mohol nastúpiť už na Malte. Verím, že v Trnave sa posuniem ďalej v kariére. Teším sa,“ uviedol slovenský reprezentant do 17 rokov.

Na Maltu bez Hodeka a Nworaha

Andrej Hodek a Peter Nworah nebudú pokračovať v drese futbalového Spartaka Trnava. Obom skončili platné kontrakty a k ich predĺženiu neprišlo.

Trénerovi Jurajovi Jarábkovi nebudú na prvom zápase 1. predkola Európskej ligy pre zranenie k dispozícii ani Srdjan Grabež, Patrik Čarnota či brankár Dobrivoj Rusov.

Nominovaní hráči Spartaka na zápas proti FC Hibernians: Strapák (Kneževič) – Chovanec, Janečka, Kuzma, Vlasko, Sabo, Siva, Mikovič, Vyskočil, Tóth, Bortel, Čonka, Schranz, Mikinič, Špalek

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM